Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Zbardhimi i Mishrave të Dhëmbëve

Zbardhimi i Mishrave të Dhëmbëve

Në trupin e njeriut, ekzistojnë pigmente të shumta me origjinë natyrore që i japin ngjyrë çdo pjese të trupit tonë. Karoteni, melanina dhe hemoglobina janë pigmentet kryesore që i japin ngjyrë mishit të dhëmbëve.

 

Megjithëse pigmentimi i melaninës që vjen nga lloji juaj i gjakut, përkatësia etnike dhe fiziologjia nuk është me të vërtetë diçka për t’u shqetësuar, megjithëse paralajmëron sëmundje periodontale në disa rastem vizitat tek dentisti janë shumë të shpeshta për mishrat e zezë.
Zbardhimi i mishit të dhëmbëve është një problem estetik, falë teknikave dhe trajtimeve të shumta që janë zhvilluar, si kirurgjikale ashtu edhe jo kirurgjikale. Një nga teknikat më të përdorura për këtë qëllim është heqja me lazer.


Në Amaris Dental Clinic në Tirana, në Albania, me një shërbim të shkëlqyer dhe cilësi të pakrahasueshme ne ofrojmë këtë dhe trajtime të shumta dentare. Profesionistët tanë do të kujdesen për shëndetin tuaj oral më mirë se kurrë. Mos ndaloni të buzëqeshni, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar!

Arsyet pse mishrat mbeten të zinj

  • Duhani: Një nga zakonet më të këqija të qenieve njerëzore është konsumimi i duhanit. Jo vetëm që ndikon në shëndetin tuaj oral, por edhe në zemrën tuaj, mushkëritë, lëkurën, midis të gjithë organizmave që e bëjnë trupin tuaj të funksionojë.
    Konsumi i duhanit jo vetëm që ndryshon ngjyrën e dhëmbëve tanë duke u dhënë atyre tone të verdhë dhe gri, por gjithashtu dëmton indin e bardhë rreth dhëmbit për shkak të toksinave të bllokuara gjatë konsumit të duhanit. Prandaj, pirja e duhanit për vite me radhë ka prirje të jetë një nga arsyet kryesore për të patur mishrat e zinj ose të verdhë.

 

  • Melanoplakia: Ky term i referohet gjenetikës, e cila është gjithashtu një pjesë e rëndësishme kur bëhet fjalë për shëndetin tonë.

 

Ndërsa kjo nuk do të thotë që ne duhet të supozojmë se të gjitha sëmundjet periodontale mund të shfaqen në familje, pasi ngjyra mund të jetë një ndikim natyral i gjenetikës pa parë ndonjë faktor infektiv ose të rrezikshëm. Prandaj një pjesë e madhe e pacientëve nuk kanë sëmundje periodontale, por një përqendrim të lartë të melaninës të quajtur "Melanoplakia".

 

  • Sëmundjet periodontale: Kjo arsye nuk është aq e zakonshme sa duket, pasi gingiviti dhe parodontiti kanë efekte negative në dhëmbë, por nuk i errësojnë. Inflamacioni dhe skuqja e mishit të dhëmbëve janë më të zakonshme.

 

Shpjegimi i marrëdhënies së tyre tregohet kur guri grumbullohet në mënyrë eksponenciale në lëndë të ngurtë, afër zonës subgingivale.

 

  • Konsumi i barnave: Disa ilaçe të përshkruara nga një specialist mund të kenë efekte anësore si ndryshimi i melaninës në zonën e mishit të dhëmbëve.

 

Një shembull mjaft i zakonshëm i kësaj janë pilulat e kontrollit të lindjes, pasi ato mund të ndryshojnë ngjyrën e mukozës së dhëmbëve, duke e sjellë atë në një ngjyrë të errët ose gri.

Trajtimi i melanozës së gingivës

Mikroabrasioni dentar: Në këtë teknikë, dentisti ose periodontisti do të heqë shtresën kryesore të mishit të dhëmbëve që do të trajtohet me një mjet specifik duke hequr njollën e shëmtuar dhe duke e pastruar atë për të arritur një pamje natyrale. Është një trajtim i mirë dhe ka një normë efikasiteti prej 80%.

 

  • Eliminimi me anë të bisturisë: Është një nga më të përdorurat kur bëhet fjalë për njollat ​​specifike të dhëmbëve, dhe kur nuk ka errësim absolut të dhëmbëve të mukozës. Është më i ashpër dhe ka një trajtim post-operativ, por nuk është i komplikuar për të kryer.

 

  • Lazer: Ky është trajtimi që përdoret më shpesh për të eleminuar njollat në zonën e mishit të dhëmbëve. Ai gjithashtu kujdeset për mukozat, dhe nëpërmjet tij mund të kryhen ndërhyrje të vogla orale. Është përdorur gjerësisht dhe plotësisht i sigurt, duke qenë një nga teknikat e preferuara të pacientit.

 

Nuk është shumë gërryes në krahasim me teknikën e bisturisë dhe shkakton më pak gjakderdhje. Po kështu, periudha postoperative është mjaft e shkurtër dhe e lehtë për tu kryer.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.