Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Urat dentare

Urat dentare

Një urë dentare është një procedurë e përshtatshme restauruese dentare për shumë pacientë, por nuk është opsioni i vetëm në dispozicion. Avantazhet dhe disavantazhet e procedurës duhet të merren parasysh me kujdes kur përcaktohet përdorimi i duhur i urës në çdo situatë të veçantë. Nëse po kërkon të gjesh shërbimin më profesional dhe më të përballueshëm të urave dentare, nuk ka asnjë destinacion më të mirë se Shqipëria. Pa dyshim që kjo është zgjedhja më e mirë për t'u kujdesur për shëndetin tuaj të dhëmbëve nëse vjen nga Italia, ose nga çdo vend i Evropës.

 

Ura mund të ndërtohet nga materiale të ndryshme si: ari, argjendi, porcelani dhe metali prej porcelani.

Të kesh një dentist të mirë është thelbësore për të ruajtur një shëndet të mirë oral. Mund t'i kërkojmë dentistit juaj një trajtim parandalues ose të korrigjojmë ndonjë problem të dhëmbëve ose mishit të dhëmbëve.
Prandaj, Shqipëria është një mundësi e mirë udhëtimi nëse keni nevojë për implante dentare dhe për çdo lloj procedure dentare. Veçanërisht konsultohuni me periodontistin tonë të implanteve dentare në klinikën e Tiranës. Shqipëria ka teknologjinë më të përparuar dentare, e cila mund të përdoret për të gjitha llojet e trajtimit dentar, dhe ka stomatologë me përvojë. E gjithë kjo, për një çmim plotësisht të arritshëm për publikun dhe një vëmendje krejtësisht profesionale.

Hapat para vendosjes së protezës

Për të vendosur një urë fikse, dentisti juaj së pari do të kryejë një seri ekzaminimesh radiografike dhe do të përdorë stuko alginate për të marrë një masë të gojës tuaj. Në këtë mënyrë ai mund të bëjë një model allçi dhe të punojë në të pa ndonjë problem pasi të dalë nga klinika. Pas kësaj, ai do të vazhdojë të gdhendë dhëmbët e tij natyralë rreth "hapësirës natyrale" që pacienti ka akoma për shkak të mungesës së dhëmbëve.

Kjo siguron hapësirë të mjaftueshme dhe një sipërfaqe më të mirë kapëse për urën mbi dhëmbët. Gjatë këtij procesi, mund të jetë e nevojshme të humbet vitaliteti i disa dhëmbëve përmes operacionit të kanalit rrënjë. Këta dhëmbë të bluar quhen "mbështetës" sepse ato do të mbajnë ngarkesat në një pjesë të urës që korrespondon me pjesët që mungojnë dhe nuk kanë rrënjë natyrore mbi të cilat mbështetet kurora.

Avantazhet dhe disavantazhet e implanteve dhe urave

Për të përcaktuar se cili trajtim është më i miri për secilin individ, një dentist implant vlerëson katër aspekte kryesore:

 

  • Qëndrueshmëria dhe rezistenca: : një faktor i rëndësishëm që ndikon në vendimin e pacientit është të dish se cila metodë është më e gjata për të zëvendësuar dhëmbët. Në këtë rast, në planin afatgjatë, opsioni më i qëndrueshëm është një implant, sepse mund të zëvendësojë jo vetëm pjesën e dukshme të dhëmbit (kurorës) por edhe rrënjën e tij. Prandaj, rezultati është një version më besnik dhe më afër dhëmbëve natyralë të njeriut.

 

  • Sidoqoftë, situata e urës dentare është e ndryshme sepse kryesisht varet nga pjesët ngjitur që mbështesin urën. Prandaj, mbijetesa e saj është e lidhur ngushtë me faktin se dhëmbët që shërbejnë si shtylla nuk vuajnë nga ndërlikime orale siç është kariesi.

 

  • Estetika: Si implantet ashtu eddhe urat kanë funksione estetike dhe mund të plotësojnë nevojat e pacientëve. Sidoqoftë, është e vërtetë që implanti sjell një pamje më natyrale në buzëqeshje.

 

  • Kjo është për shkak të përparimeve në teknologjinë dhe materialet e implantit në vitet e fundit. Gjithashtu, për shkak të pamjes dhe forcës së tyre natyrore, shumë pacientë zgjedhin të kenë kurora zirkon.

 

  • Gdhendje dentare: Siç kemi shpjeguar më lart, pozicionimi i një urë dentare kërkon prerjen e dhëmbëve të shëndetshëm ngjitur dhe ka disavantazhin e mëposhtëm: Ekziston rreziku i dëmtimit të tyre, kështu që nëse madhësia e tyre është shumë e vogël, rekomandohet trajtimi i kanalit rrënjë. Dhëmbët që përdoren si mbështetëse janë skalitur për tërë jetën, kështu që ato gjithmonë duhet të mbulohen me kurora. Nga ana tjetër, kur vendoset implanti, dhëmbët e mbetur nuk do të preken dhe nuk do të kenë nevojë për mbështetjen e tij. Kjo është arsyeja pse implantet janë më të zakonshëm sesa urat fikse.

Avantazhet e urave dentare:

Urat dentare kanë disa efekte pozitive, gjë që shpjegon frekuencën e tyre të përdorimit në punën e restaurimit të dhëmbëve.

 

Urat dentare gjithashtu mund të japin përfitime afatgjata për strukturën orale. Në rrethana normale, hapësirat në gojë bëjnë që dhëmbët të zhvendosen gradualisht në pozicionin e tyre dhe të shtrihen, gjë që mund të shkaktojë probleme me pickimin. Anasjelltas, kur përdorni një urë për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë, dhëmbët në të dy anët janë të fiksuara në mënyrë të sigurt për të zvogëluar rrezikun e lëvizjes dhe rezultimin e problemeve të kafshimit. Për më tepër, urat dentare mund të ndihmojnë gjithashtu në uljen e rrezikut të humbjes së kockave në gojë, duke ruajtur kështu strukturën e fytyrës.

 

Për sa i përket funksionit, meqenëse nuk ka më hapësira në gojë, ura lejon që pacienti të përtypet dhe të ushqehet normalisht, pa pasur probleme në përtypjen e ushqimeve të ngurta ose ushqimeve me temperaturë të lartë. Mund të ndihmojë gjithashtu njerëzit të flasin lirshëm dhe të plotësojë hapësirat midis dhëmbëve, të cilat mund të ndryshojnë pozicionin e gjuhës dhe mënyrën e krijimit të tingullit në gojë. Një pjesë e madhe e pacientëve u pëlqen të mbajnë ura dentare për shkak të mënyrës se si vidhosen në zgavrën e gojës dhe lehtësisë së mirëmbajtjes.

 

Zakonisht, pacientëve u duhet pak kohë që të mësohen me ndjenjën e urës dentare, pasi ajo është bërë pjesë e strukturës orale, duke e bërë përshtatjen të vështirë.

Çmimi

Nëse në tre elementët e parë (qëndrueshmëri, estetikë dhe skulpturë) janë qartë implantet ato që ofrojnë avantazhin më të madh, e njëjta gjë nuk mund të thuhet në aspektin ekonomik. Pasi ura është shumë më e lirë se implanti.

 

Ashtu si në raste të tjera, çmimi i urës mbështetet nga disavantazhet që paraqet krahasuar me implantet dentare. Me pak fjalë, është gjithmonë më mirë të shkosh te një dentist i specializuar në implantologji. Në këtë mënyrë, ata do të jenë në gjendje t'ju shqyrtojnë, të analizojnë rastin tuaj dhe të propozojnë opsionet që i përshtaten më mirë nevojave tuaja, në një mënyrë profesionale.

Si duhet të kujdesem për dhëmbët e mi pasi të jenë vendosur?

Gjëja më e rëndësishme është të lani dhëmbët mirë dhe të përdorni pastruesin e gojës, si dhe të vizitoni rregullisht dentistin çdo 6 muaj për pastrim dhe rishikim.

 

Akumulimi i mbetjeve të ushqimit nën urë (sidomos në pjesën e poshtme të kurorës) mund të shkaktojë prishje të dhëmbëve dhe sëmundje periodontale. Meqenëse është e vështirë të pastrohet nën urë, rekomandohet që përveç furçës së dhëmbëve të përdoret edhe një ujitës oral.

 

Ujitësi i gojës do të lejojë që uji të kalojë poshtë dhe do të pastrojë të gjithë ushqimin dhe pllakat që ka lënë pas, gjë që është e vështirë të hiqet me një furçë dhëmbësh të thjeshtë.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.