Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Trajtimi i kanalit rrënjë

Trajtimi i kanalit rrënjë

Është e njohur gjithashtu si një procedurë që heq pulpën e prekur nga dhëmbët e një fëmije. Pulpa dentare përbëhet nga një ind i butë brenda dhëmbit. Përmban ind lidhës, rrënjë nervore dhe enë gjaku. Çdo rrënjë do të bashkojë dhëmbët e fëmijës tuaj në mishrat dhe kockën e nofullës. Nëse dhëmbi është thyer ose dëmtuar ose infektuar, fëmijës tuaj do i nevojitet një kanal rrënjë.


Nëse jetoni në Itali ose vende të tjera evropiane dhe po kërkoni të gjeni një klinikë dentare profesionale dhe të besueshme që ofron çmime të shkëlqyera për trajtimin e kanalit rrënjë, Amaris Dental Clinic në Shqipëri është zgjidhja më e mirë absolute. Me çmime të pabesueshme që shkojnë deri në 70-80%, më të ulëta se të gjitha klinikat e tjera në Evropë dhe me profesionalizëm të jashtëzakonshëm mund të kujdeset në mënyrë të përkryer për shëndetin tuaj oral pa u shqetësuar për buxhetin tuaj. Kërkoni një konsultë falas dhe rezervoni vizitën tuaj sot nga një specialist pranë.

 

Ka shumë arsye, por sëmundjet e mëparshme të tilla si prishja e dhëmbëve dhe madje edhe aksidentet ose goditjet në tru mund të çojnë përfundimisht në nevojën për trajtim të kanalit rrënjë.


Megjithëse procedurat nuk janë të njëjta, ato mund të aplikohen si në dhëmbët e qumështit ashtu edhe në ato të përhershëm.


Dhëmbët e qumështit duhet të bien vetë. Nëse dhëmbi bie para kohe, fëmija mund të ketë probleme në kafshim ose në të folur. Trajtimi i rrënjës mund t’i shpëtojë dhëmbët tuaj dhe t’u japë kohë të bien kur të jenë gati.

Simptoma të mundshme

Një nga simptomat më të zakonshme është dhimbja e fortë në dhëmbë. Shkon nga mesatarja në të rëndë; mund të ulet ose përkeqësohet gjatë gjithë ditës, ose thjesht shtrëngimi i dhëmbëve mund ta përkeqësojë atë. Disa fëmijë kanë ndjeshmëri afatgjatë ndaj ushqimeve të nxehta ose lëngjeve. Mishrat e dhëmbëve gjithashtu mund të zbuten të fryren rreth zonës së problemit.

Si realizohet një kanal rrënjë?

Për të kryer një kanal rrënjë, dentisti duhet të ndjekë të njëjtat hapa si për një instalim normal të dhëmbëve. Një endodontist është një dentist që specializohet në problemet e pulpës dentare dhe nervit dentar, kështu që ai do t'ju shoqërojë në ndërhyrjen. Ne kemi përgatitur një seri hapash në mënyrë që të mund të kuptoni procedurën e saktë të kanalit rrënjësor:

 

 • Rrezet-X: Stomatologu juaj do të vlerësojë infeksionin që prek dhëmbin, si dhe formën e dhëmbit dhe madhësinë e kanalit rrënjë në mënyrë që të ketë një garanci më të plotë për trajtimin.

 

 • Anestezia dhe përgatitja: Endodontisti do të vazhdojë të aplikojë anestezi lokale në gojën tuaj. Ndonjëherë do të ndjeni shpime kur futet gjilpëra. Kur kjo të ndodhë, është normale që të mos ndjeni dhimbje pas trajtimit.

 

 • Heqja e pulpës dhe nervit: Stomatologu do të vazhdojë të zhdukë si pulpën, ashtu edhe nervin ekzistues në dhëmb. Gjithashtu, me këtë do të vijë heqja e të gjitha baktereve të mundshme që mund të dëmtojnë zgavrën e gojës.

 

 • Pastrimi: Skedarë me madhësi të ndryshme do të përdoren për të pastruar dhëmbët duke pastruar butësisht murin e brendshëm të rrënjës së dhëmbit.

 

 • Mbyllja: Pas pastrimit, dhëmbët duhet të mbulohen, por koha ndryshon. Në shumicën e rasteve, ilaçi do të aplikohet në dhëmbë dhe do të duhet të prisni rreth një javë për të mbuluar përgjithmonë dhëmbët.

 

 • Riparimi i dhëmbëve: Nëse zgavra ose dëmtimi është shumë i madh, në vend të amalgamës do të përdoret një kurorë ose një lloj pajisje tjetër. Ky trajtim bëhet kryesisht për të parandaluar thyerjen e dhëmbit dhe për ta ndihmuar atë të rikuperojë funksionalitetin e tij.

Si ta përgatisni fëmijën tuaj për një kanal rrënjë:

 • Stomatologu i fëmijës suaj do të jetë i sigurt se do t'ju tregojë se si të përgatiteni për ndërhyrjen, si para ashtu edhe pas tij. Diskutoni procedurën dhe nevojat tuaja me fëmijën tuaj. Është normale që fëmija juaj të zhvillojë një farë frike nga dentisti. Ju mund t’i tregoni fëmijës tuaj se çfarë do të ndodhë dhe ta siguroni atë që gjithçka do të jetë mirë. Shpjegojini atij se ai do të marrë ilaçe për të parandaluar dhimbjen.

 

 • Në varësi të moshës së fëmijës suaj, dentisti mund të përdorë rrezet X për të ekzaminuar zonën. Këto imazhe do të tregojnë ashpërsinë e infeksionit dhe do të ndihmojnë dentistin të kuptojë madhësinë dhe formën e kanalit rrënjë.

 

 • Është normale që të merrni anestezi lokale për ndërhyrjen. Antibiotikët gjithashtu mund të jepen për të parandaluar infeksionet bakteriale. Tregoni dentistit tuaj nëse fëmija juaj ka pasur ndonjëherë një reaksion alergjik ndaj antibiotikëve ose anestetikëve.

 

 • Nëse fëmija juaj ka mbushje ose pajisje të tjera dentare në dhëmbët e tij, dentisti do t'i heq ato. Pllaka e mishit të dhëmbëve do të vendoset rreth dhëmbëve. Është mirë që stomatologu të jetë të dijeni për historikun mjekësor të fëmijës suaj, për të zbuluar nëse ai ka ndonjë reagim ndaj një ilaçi që do t’i jepet dhe gjithashtu reagimin e tij ndaj anestezisë. Fleta do të vendoset për të parandaluar pështymën që të kalojë nëpër kanalin që do të trajtohet. Mjeku mund t'ju tregojë që gjithashtu mund të parandalojë që fëmija të gëlltisë ose të thithë ndonjë lëng, apo edhe dhëmbin. Ai pastaj do të vazhdojë të bëjë një vrimë në dhëmb ose kurorë për të arritur tulin e lartpërmendur dhe nervat e tij.

 

 • Ndihmon gjithashtu në parandalimin e foshnjës nga thithja ose gëlltitja e lëngut ose dhëmbit. Dentisti mund të bëjë një vrimë në kurorë për të arritur në pulpë dhe kanalin e rrënjës.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.