Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Fluor Treatment in Children

Fluor Treatment in Children

luori është një mineral ushqyes që mund të përmirësojë cilësinë e smaltit të dhëmbëve dhe t'i bëjë dhëmbët e fëmijëve më rezistent ndaj kaviteteve. Ka funksione të rëndësishme si forcimi i dhëmbëve dhe kockave.

 

Prishja e dhëmbëve është një sëmundje e zakonshme tek fëmijët. Është një sëmundje infektive me shumë shkaqe të lidhura me bakteret, por gjithashtu është e lidhur me karakteristikat individuale të njerëzve, dietën e tyre dhe zakonet shoqërore. Kompleksiteti i origjinës së tij e bën shumë të vështirë zhdukjen. Sidoqoftë, përdorimi i saktë i disa ilaçeve (të tilla si fluori) mund të ndihmojë në uljen e prevalencës së tij.

Në fëmijët e diagnostikuar me rrezik të lartë ose shumë të lartë të kariesit, duhet të konsiderohet nevoja për të plotësuar masat konvencionale parandaluese me përdorimin e kimioterapisë anti-pllakë (të tilla si fluori). should be considered.
Në rrethana normale, kontrolli i pllakave kimike (përdorimi i fluorit) nuk mund të zëvendësojë kontrollin mekanik (pastrimi i dhëmbëve), por llogaritet si një shtesë. Është veçanërisht e dobishme në popullata specifike dhe / ose situata të veçanta, të tilla si:

 

  • Kur është e vështirë ose e pamundur të kryhet një kontroll i saktë mekanik, të tilla si te të moshuarit, personat me aftësi të kufizuara ose pas një ndërhyrje kirurgjikale.

 

  • Në rast të një rreziku të lartë të zhvillimit të kariesit dentar (ulja e rrjedhës së pështymës ose pacientëve me trajtime ortodontike) ose sëmundjes periodontale.

 

Në Shqipëri kemi shumë klinika dentare të një niveli kombëtar. Kërkoni vizitën tuaj të parë në klinikën e zgjedhur nga ju, në këtë mënyrë ju gjithashtu mund të takoni dentistin tuaj ideal direkt dhe të bëni kontaktin tuaj të parë me të. Kur filloni të kërkoni një dentist pediatër me përvojë në Shqipëri, do të zbuloni se disa dentistë ofrojnë trajtime më të mira dentare për fëmijët sesa dentistët e tjerë, dhe se fëmijët janë më të përshtatshëm për një klinikë dentare sesa një tjetër. Ju keni kontroll dhe vendimi është i juaji.

Si aplikohet fluori tek dhëmbët?

Do t'ju duhet një furçë e vogël për të aplikuar bojën fluoride në sipërfaqen dhe anët e secilit dhëmb. Është ngjitës, por ngurtësohet kur bie në kontakt me pështymën.


Fëmija juaj mund të ndiejë bojën e ngurtësuar në dhëmbë me gjuhën e tij, por ai nuk mund ta heqë atë, kështu që nuk shkon dëm. Përdorimi i tij nuk dëmton. Sidoqoftë, fëmijët e vegjël mund të qajnë gjatë operacionit.


Për fat të mirë, procesi i tij zgjat vetëm disa minuta. Në fakt, është më lehtë të vendosni bojën kur foshnja qan sepse goja e foshnjës hapet pak.

Udhëzime të përgjithshme

  • Rekomandohet aplikimi i fluorit tek fëmijët nën 6 vjeç.

 

  • Para fluorizimit, është shumë e rëndësishme që dhëmbi të jetë shumë i pastër dhe pa pllaka bakteriale për të siguruar që xheli të ngjitet plotësisht në të gjithë sipërfaqen e dhëmbit.

 

  • Në fund të trajtimit, fëmija nuk do të jetë në gjendje të hajë asnjë ushqim ose të shpëlahet për një orë.

Si të kujdeseni për dhëmbët e foshnjës tuaj pasi të keni aplikuar fluorin?

  • Mos pastroni ose të kaloni fillin për të paktën 4-6 orë.

 

  • Mjeku i fëmijës suaj mund ta udhëzojë të prisni deri në mëngjesin tjetër para se të pastroni ose të kaloni fillin dentar.

 

  • Kujtojini fëmijës që të pështyjë pas shpëlarjes.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.