Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Stomatologjia Protetike dhe Restauruese

Stomatologjia Protetike dhe Restauruese në Shqipëri

Në Shqipëri, zhvillimi i industrisë së promovuar lidhet ngushtë me rritjen e dhëmbëve për të përmirësuar cilësinë e dhëmbëve, me çmimet më të mira. Kjo është arsyeja pse mijëra njerëz vizitojnë këtë vend çdo vit, për shërbimet e tyre dentare.


Në Shqipëri, zhvillimi i industrisë së promovuar lidhet ngushtë me rritjen e dhëmbëve për të përmirësuar cilësinë e dhëmbëve, me çmimet më të mira. Kjo është arsyeja pse mijëra njerëz vizitojnë këtë vend çdo vit, për shërbimet e tyre dentare.

Përparësitë e protezës dentare

Kur arrihet një dhëmbëzim i shëndetshëm dhe i rehatshëm, është e nevojshme të rivendoset funksioni i humbur.


Me trajtime të ndryshme protetike, është e mundur të rimarrë atë lëvizshmëri natyrore.


Disa nga përfitimet rigjeneruese që mund të merrni nga kjo procedurë janë:

 

  • ● Rigjenerimi i funksionalitetit të sistemit stomatologjik: Sistemi stomatologjik është i përbërë nga disa përbërës të cilët, kur ndryshohen, nuk janë më të qëndrueshëm, duke ndikuar kështu drejtpërdrejt në tretjen e ushqimit. Kur dhëmbi rikuperohet, kjo e bën tretjen më të lehtë për trupin tonë përsëri.

 

  • ● Ndihmon në rivendosjen e funksionit të përtypjes së zgavrës së gojës: Falë restaurimit ose rregullimit të dhëmbëve ose zgavrës me gojë, siguron një bashkëveprim të mirë me ushqimin që merret.

 

  • ● Mund të rikthejë zërin: Për shkak të humbjes së dhëmbit, toni ose shqiptimi mund të ndryshojnë. Me implantimin e përbërësve të rinj, ai mund të rikthehet ose përmirësohet.

Trajtimet më të zakonshme protetike

Kurora dentare: Specialisti i restaurimit të dhëmbëve do të vendosë kurorën për të forcuar dhëmbët.

  • ● Ura dentare: Kur mungon një ose më shumë dhëmbë, ajo do të instalohet në implantet dentare ose tek dhëmbët. E keqja e kësaj teknike është se ajo mund të dëmtojë smaltin dhe mund të kërkojë një kanal rrënjë.
  • ● Proteza e pjesshme e lëvizshme: Ekziston një numër specifik i dhëmbëve të lidhur me kllapa. Për shkak se telat janë të dukshëm, ato janë më të shëmtuarat në teknikën restauruese. Por nuk mund të mohohet se ato kanë funksionalitet të shkëlqyer.
  • ● Proteza e plotë e lëvizshme: Kjo është një teknikë popullore. Përdoret në protetikë për të kryer funksionet e dhëmbëve konvencionalë. Është e avancuar nga ana estetike dhe funksionale.
  • ● Mbushjet e përbëra: Mbushjet e rrëshirës janë një alternativë moderne, e bërë nga materiale të quajtura përbërje dentare. Kompozitat dentare janë bërë prej rrëshire, plastike dhe qelqi të bluar të cilat mund të ngjyrosen për t'iu përshtatur pamjes së dhëmbëve natyralë.
  • ● Inlay e Onlay: Operacioni Inlay konsiston në inkrustime që nuk mbulojnë asnjë prerje të dhëmbëve. Onlay punon në një hartë të plotë të mbulimit të majave. Teknika e përdorur mund të jetë direkte, gjysmë e drejtpërdrejtë dhe indirekte.

Rëndësia e shëndetit oral është e tillë që, pa të dhe pa kujdesin e duhur për ta ruajtur atë, ne jemi në rrezik të një numri të madh të sëmundjeve serioze të gojës. Arsyet kryesore për shfaqjen e patologjive orale zakonisht vijnë nga një rutinë e pasaktë e higjienës orale, dieta e dobët dhe konsumimi i duhanit dhe alkoolit.


Një opsion i rëndësishëm kur vazhdoni me ndonjë trajtim mjekësor është të zgjidhni një specialist të besueshëm. Amaris Dental Clinic është klinika dentare më e njohur dhe profesionale në Shqipëri. Ajo ka ofruar trajtimet dhe operacionet e duhura për pacientët e tyre që nga viti 1993. Ai ofron shërbime mjekësore me cilësi të lartë me një çmim të ulët në një mjedis të sigurt dhe të rehatshëm.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.