Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Stomatologjia dhe qetësimi pediatrik

Stomatologjia dhe qetësimi pediatrik

Fëmijët e vegjël me dhimbje dentare ose infeksione dentare kanë nevojë për trajtim profesional, pavarësisht nga mosha e tyre, dhe shumicën e kohës kjo do të thotë që fëmija juaj duhet të jetë nën anestezi të përgjithshme ose nën efektin e qetësuesve. Sigurisht, mund të ketë shumë arsye për këtë. Disa procedura dentare do të kërkojnë që fëmija juaj të shtrihet plotësisht dhe mund të kërkojë përdorimin e aparaturave; dhe nga kjo, zhurma mund të jetë e frikshme. Duket pak e frikshme? Jo, nëse jeni në duart e profesionistëve që ofrojnë shërbimet më të mira dentare për më shumë se 15 vjet. Kjo është ajo që ofron Amaris Dental Clinic. Profesionalizëm absolut, dhe çmimet më të mira jo vetëm në Shqipëri, por në të gjithë Evropën. Qëllimi ynë është të sigurojmë trajtim 100% të sigurt dhe pa dhimbje për llojet tuaja.
Shqipëria është një pikë kyçe e turizmit dentar për vende si Italia, Gjermania, Greqia dhe të tjerët. Dhe jo vetëm për çmimet që, janë shumë, shumë më të ulta se vendet e tjera; por, për përkushtimin, pasionin dhe cilësinë e punës që profesionistët tanë në Amaris Dental Clinic i ofrojnë secilit pacient, duke e bërë çdo trajtimi dentar një aventurë të re për të ruajtur më mirë shëndetin tuaj oral. Qetësimi i vetëdijshëm përdoret gjerësisht në stomatologjinë pediatrike dhe me ndihmën e specialistëve tanë vendas, fëmija juaj do të jetë në gjendje të marrë trajtimin më të mirë dentar pa shqetësime dhe dhimbje.

Kur është i nevojshëm qetësimi?

Qetësimi mund të përdoret në situata të ndryshme. Së pari, shpesh është e pamundur të mbash një fëmijë të vogël aq kohë sa që dentisti pediatrik të kryejë në mënyrë të sigurt një ndërhyrje me saktësi të lartë. Kështu që, qetësimi bëhet i domosdoshëm. Ai zvogëlon stresin e vizitës për fëmijë dhe të rritur dhe zvogëlon rrezikun e lëndimit.


Së dyti, disa fëmijë e kanë të vështirë të kontrollojnë ankthin kur shkojnë te dentisti. Të qenit i qetë mund t’i ndihmojë ata të relaksohen, të përballen dhe të ndihen të lumtur. Së treti, qetësuesit janë veçanërisht të dobishëm për fëmijët me nevoja të veçanta. Ato parandalojnë lëvizjen spontane dhe drejtojnë sjelljen bashkëpunuese.

Llojet e qetësuesve

Stomatologë të mirë pediatrik zakonisht ofrojnë tre forma të ndryshme të qetësuesve: oksid azoti, qetësim i vetëdijshëm oral dhe anestezi e përgjithshme.

 

  • Oksid azoti: është përdorur për dekada për të siguruar qetësim të sigurt të dhëmbëve. Përdoret së bashku me oksigjenin për të qetësuar pacientët e vegjël brenda pak minutash. Oksidi i azotit është një qetësues i butë dhe fëmija juaj do të qëndrojë zgjuar dhe do të jetë në gjendje të komunikojë me dentistin.

 

  • Qetësuesit e vetëdijshëm oral: Kërkon që pilulat të merren para operacionit për ta bërë fëmijën të përgjumur dhe më pak të ndjeshëm ndaj trajtimit dentar. Meqenëse merren nga goja, nuk kërkon injeksion, prandaj është i përshtatshëm për fëmijët që kanë frikë nga gjilpërat.

 

  • Anestezi e përgjithshme: Rastet komplekse mund të kërkojnë më shumë sesa oksid azoti ose qetësim të vetëdijshëm oral. Nën anestezi të përgjithshme, fëmija do të flejë gjatë gjithë procesit dhe dentisti pediatrik mund të përfundojë trajtimin brenda seancës.

 

Kur një fëmijë ka nevojë për qetësim të thellë ose anestezi të përgjithshme për operacionin dentar, përveç që dentisti kryen procedurën për të ndihmuar në trajtimin e fëmijës, gjithmonë duhet të gjendet një profesionist i trajnuar për anestezi.

Rekomandimet e mëparshme

Rekomandohet fuqimisht që fëmija juaj së pari të konsultohet me një pediatër profesionist për të konfirmuar se ai nuk ka ndonjë patologji tjetër mjekësore. Për shembull, nëse fëmija ka një të ftohtë ose ethe, rekomandohet që qetësimi të shtyhet. Gjithashtu, koha më e përshtatshme e ditës është në mëngjes, pasi është thelbësore që foshnja të ketë tretur trupat e ngurtë dhe lëngjet katër orë para operacionit.

Si e ndihmon qetësimin e dhëmbëve si pacientin ashtu edhe specialistin?

  • Përveç përfitimeve psikologjike, pasi lejon pacientët e vegjël të relaksohen me qetësim dentar, dentistët pediatër gjithashtu mund të kryejnë operacionin pa rezistencë ose ndërhyrje.

 

  • Për fëmijët, mund të jetë e vështirë të qëndrojnë të qetë për periudha të gjata kohore. Në këto raste, qetësimi lejon që trajtimi të përfundojë shpejt dhe me efikasitet. Nëse fëmijës ose adoleshenti tuaj shpesh i vjen për të vjellë, qetësuesit mund të ndihmojnë në largimin e këtij procesi.

 

  • Nëse fëmija juaj duhet të kalojë përgjatë një, ose më shumë trajtimi, stomatologjia e qetësimit gjithashtu mund të kursejë kohë sepse dentisti do të jetë në gjendje të punojë pa irrituar pacientin, duke përfunduar kështu të gjithë trajtimin në një cikël, pa luftë.

 

  • Nëse qetësimi nuk përdoret, për shkak të niveleve të ulëta të qëndrueshmërisë, ankthit ose pamundësisë së ngritjes ose hapjes së gojës, trajtimi dentar për adoleshentët shpesh mund të marrë më shumë se një vizitë.

Përparësitë e protezës dentare

Në përgjithësi, përdorimi i anestezisë lokale tek fëmijët pas trajtimit nuk shkakton komplikime, por duhet të përmendim disa situata të mundshme, të tilla si:

 

  • Kafshim: Shumica e kafshimeve të pavullnetshme të buzëve dhe faqeve shkaktohen nga efekti mpirës i anestezisë. Pirja e ujit pas trajtimit dentar eliminon anestezionin lokal, duke shmangur kështu këto dëmtime.

 

  • Alergji: Ndonjëherë fëmijët mund të jenë alergjikë ndaj anestetikës, kështu që anestetikët duhet të përmenden në historinë mjekësore të pacientit për të shmangur shkaktimin e skuqjes ose etheve të larta.

 

Tani që e dini që përdorimi i anestetikëve lokal ndihmon në shmangien e dhimbjeve tek fëmijët; Ju lutemi mos lejoni që prishja të zhvillohet, përndryshe mund të çojë në disa probleme të mundshme shëndetësore pfoshnjën tuaj, për të mos përmendur një vizitë tek dentisti e cila mund të mos jetë ... shumë e këndshme!

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.