Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Shkallëzimi dhe Pastrimi i Rrënjës

Shkallëzimi dhe Pastrimi i Rrënjës

Ky trajtim është krijuar për njerëzit që vuajnë nga periodontiti, i cili ndodh në dy faza:


Faza fillestare, e quajtur pezmatim i mishrave të dhëmbëve, riprodhohet në zgavrën e gojës për shkak të një rritje të qelizave të kuqe të gjakut dhe ënjtjes së zonës së mishit të dhëmbëve. Kjo është shkaktuar nga një rritje e pllakave bakteriale për shkak të higjienës së dobët të dhëmbëve. Kjo fazë mund të jetë e rikthyeshme nëse tartari i tepert në dhëmbë hiqet siç duhet, si dhe duke ruajtur një shëndet të mirë oral me udhëzimet e duhura të larjes.


Faza e dytë, e cila është faza më e përparuar e sëmundjes, njihet si periodontiti. Prek indet e bardha rreth mishit të dhëmbëve dhe të kockave; dhe gjithashtu ligamentin dentar, duke shkaktuar humbje të mundshme të parakohshme të dhëmbit. Kjo fazë ka vetëm një mundësi përfundimtare për rimëkëmbjen, dhe kjo është planifikimi dhe shkallëzimi i rrënjëve. Kjo do të ngadalësojë rritjen e tepërt të sëmundjes periodontale. Madje është e aftë të rigjenerojë gjendjen kryesore të dhëmbit nëse identifikohet në kohë.


Për të shmangur këtë lloj sëmundjeje, është e rëndësishme të theksohet shëndeti oral dhe higjiena me vizita të rregullta te dentisti. Është gjithashtu me rëndësi të madhe të theksohet se pavarësisht përfundimit të operacionit, suksesi i tij qëndron në bashkëpunimin që do të tregojë pacienti. Në Amaris Dental Clinic, ne ju mësojmë hapat e duhur për të përsosur shëndetin e dhëmbëve. Ne gjithashtu kryejmë operacione me teknikat më të fundit të stomatologjisë. Mos hezitoni të na zgjidhni si destinacionin tuaj të turizmit dentar.

Trajtimi i shkallëzimit dhe planifikimit të rrënjës

Ai bazohet në tre shtylla, të cilat duhet të kryhen në mënyrë rigoroze dhe të vazhdueshme:

 

  • Para trajtimit, mbajtja e higjienës orale: Pastrimi i dhëmbëve duhet të bëhet dy herë në ditë, me teknika të mësuara nga dentisti në konsultim parandalues ​​dhe në një mënyrë korrekte. Ideja e këtij hapi është që të jemi në gjendje të menaxhojmë faktorët e rrezikut që ndikojnë në zhvillimin e suksesshëm të trajtimit.

 

  • Shkallëzimi dhe planifikimi i rrënjëve të dhëmbëve të prekur, ose i vijave të dhëmbëve: Pas aplikimit të anestezisë së përgjithshme, procedohet në crrënjosen e pllakës bakteriale dhe gurit të dhëmbëve që mund të ndodhen në brendësi të rrënjës ose nën mishin e dhëmbëve. Kjo llogaritet si shkallëzim, gjithashtu duhet të ndiqet edhe në xhepat paradontale.

 

Shkallëzimi përfshin pastrimin e sipërfaqes së bazës së dhëmbit dhe dekontaminimin e saj. E gjithë kjo bëhet me elementë delikatë të quajtur kuret, të cilat përdoren posaçërisht për të hyrë në mënyrë efektive në mishin e dhëmbit. Përdoren gjithashtu pajisje ultratinguj.


Kryhet në seksione, në kuadrantë ose në një vizitë të vetme. Kjo varet nga rasti dhe dentisti/periodontisti që do të e trajtojë.

Çfarë duhet të bëni pas operacionit?

Që procedura e shkallëzimit dhe planifikimit të rrënjëve të jetë e suksesshme në zgavrën e gojës, bashkëpunimi i pacientit është i rëndësishëm. Prandaj rekomandohet të ndiqni masat e mëposhtme:

 

  • Higjienë e plotë e gojës dy ose tre herë në ditë.

 

  • Përdorimi i fillit të dhëmbëve dhe furçave ndërproksimale.

 

  • Prania e përpiktë në takimet e kontrollit me periodontistin.

 

Mbani në mend se sëmundja periodontale është e rrezikshme, infektive dhe mund të bëhet edhe më e rrezikshme me kalimin e kohës. Ajo mund të çojë në humbjen e dhëmbit. Prandaj është e rëndësishme ta parandaloni dhe trajtoni atë menjëherë para se të shumohet në zgavrën e gojës. Është e mundur që në fund të trajtimit zona të mbetet e ndjeshme, dhe kjo është arsyeja pse dentisti përgjegjës i ndërhyrjes tuaj do t'ju caktojë lloje specifike të pastës së dhëmbëve për këtë lloj rasti.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.