Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Pulpotomy

Pulpotomia Në Shqipëri

Kur flasim për stomatologjinë pediatrike, pulpotomia është një trajtim shumë i zakonshëm sepse ndodh vetëm në dhëmbët e qumështit. Dëmtimi i pulpës dentare mund të çojë edhe në prishjen e dhëmbëve. Kur këta dhëmbë të parë preken, më së shumti ndodh sepse raporti midis pulpës dhe dhëmbit është më i madh në fëmijëri, dhe është normale që të përfshijë pulpën dentare.
Pulpotomia konsiston në eliminimin e kariesit dhe heqjen e pulpës së dëmtuar duke respektuar rrënjën e dhëmbit. Pulpiti i referohet inflamacionit të pulpës ose ënjtjes së indit të bardhë ku ndodhen enët e gjakut dhe nervat dentarë.
Duke qenë se dhëmbët janë zbrazur, ato duken më të brishtë. Prandaj, vendoset një rindërtim ose kapak dentar. Para fillimit të kësaj procedure, së pari duhen bërë disa analiza dhe të konfirmohet se trajtimi është me të vërtetë i nevojshëm pasi është një dhëmb i përkohshëm.

Në Shqipëri, klinikat dentare ofrojnë një shërbim shumë profesional, duke marrë parasysh aftësinë, përkushtimin, besueshmërinë dhe çmimet, gjë që e bën Amaris Dental Clinic alternativën më të mirë për tu kujdesur për shëndetin tuaj oral pa harxhuar shumë para. Përveç kësaj, stomatologjia pediatrike është një pjesë e rëndësishme e kujdesit tonë të përditshëm, dhe shëndetit të familjes. Sidoqoftë, ajo që e bën Amaris Dental Clinic me të vërtetë unike është stafi i pabesueshëm që ata kryejnë, koordinimi i shkëlqyeshëm që çon në shërbime dentare pa probleme dhe sjellje etike ndaj çdo pacienti. Duke e trajtuar secilin individ si pjesë të një familjeje të madhe dhe duke ofruar shërbime që do t'ju bëjnë të ndiheni si në shtëpinë tuaj. Ne duam t'ju tregojmë dhe t'ju bëjmë të kuptoni se dentistët nuk janë të frikshëm. Dhe që çdo vizitë te dentisti juaj është shumë e vlefshme për shëndetin tuaj oral dhe të përgjithshëm.

Si trajtohet pulpotomia?

Stomatologu pediatrik fillon me anestezi lokale, e cila lejon qasje më të lehtë në zgavrën e lënë në dhëmb, atëherë pulpa do të pritet dhe pjesa e dëmtuar do të hiqet por nuk është e nevojshme të prekni rrënjën e dhëmbit për të nxitur rigjenerimin e ligamentit. Pas procedurës, kanali i rrënjës do të vuloset dhe dhëmbët përkatës do të rindërtohen.

Pasi të aplikohet pulpotomia, pacienti duhet të ndiqet për të kuptuar se si po zhvillohet procesi dhe nëse trajtimi mund të arrijë rezultatet e pritura para se të zbulohet një dështim i mundshëm.
Nëse pacienti përjeton dhimbje ose ënjtje, rasti duhet të studiohet përsëri dhe të vazhdohet të shikohet për komplikime të mundshme. Rekomandohet që të bëhet një ekzaminim brenda 3-6 muajve të ardhshëm për të parë nëse zhvillimi i rrënjës mbetet normal, në mënyrë që trajtimi endodontik të përfundojë me sukses. Për të vlerësuar saktë se gjithçka po shkon siç pritet, është shumë e dobishme të krahasohet radiografia e dhëmbit të trajtuar me një që nuk është prekur.

Cili është ndryshimi midis pulpotomisë dhe pulpektomisë?

Përveç pulpotomisë, ju mund të keni dëgjuar termin pulpektomi. Në shumë raste, pacientët do të ngatërrohen paksa midis këtyre dy procedurave, veçanërisht pasi ato janë terma të ngjashëm.


Pulpektomia është një trajtim që shkon përtej pulpotomisë dhe mund të konsiderohet si një trajtim i kanalit rrënjë për dhëmbët e qumështit. Kjo do të thotë, përfshin zbrazjen e plotë të zgavrës së pulpës së dhëmbit në rast se endotomia nuk është e mjaftueshme për të ruajtur dhëmbin.


Pulpotomia është problematike dhe në shumicën e rasteve, nuk konsiderohet një situatë normale, por kur bëhet fjalë për dhëmbët e qumështit, është mjaft e zakonshme sepse shumë fëmijë preken.


Nëse doni të dini më shumë rreth këtij trajtimi dhe të mësoni më shumë rreth stomatologjisë pediatrike, mos hezitoni të konsultoheni me profesionistët e Amaris Dental Clinic për të marrë ndihmën dhe informacionin e duhur që ju nevojitet.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.