Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Protezat Ortodontike

Protezat Ortodontike

Në kulmin e trajtimit ortodontik, është e zakonshme që dhëmbët të përpiqen të kthehen në pozicionin e tyre origjinal. Kjo ndikon në rezultatet e marra tashmë nga trajtimi ortodontik. Prandaj, përdorimi i pajisjeve të mbajtjes dentare është thelbësor. Ato ndihmojnë në përfundimin e trajtimit në mënyrën më të mirë dhe ndihmojnë më tej në rreshtimin e dhëmbëve.


Që trajtimi ortodontik të jetë i përhershëm, kjo pajisje duhet të mbahet për afërsisht pesë deri në gjashtë muaj pas trajtimit. Në këtë periudhë kohore, nëse nuk parandalohet me pajisje mbajtëse të dhëmbëve, ka të ngjarë të bjerë, duke bërë që dhëmbët të detyrojnë njëri-tjetrin të kthehen në gjendjen fillestare.


Në Shqipëri është thelbësore të ofrojmë zgjidhjet dhe teknikat më të fundit dentare që përshtaten me nevojat dhe kërkesat tuaja. Ju ftojmë të vizitoni Amaris Dental Clinic, e vendosur në Tiranë. Ofrohen trajtime korrigjuese të krijuara posaçërisht për të gjitha llojet e dhëmbëve, me specialistët më të mirë në këtë fushë.

Llojet e pajisjeve mbajtëse dentare

  • Mbajtëset e rregulluara: Këto lloje fiksimesh përbëhen nga një fletë e hollë e bërë me tel të thurur. Ato janë të çimentuara brenda qiellzës nga një skaj në tjetrin, duke mbuluar harqet e sipërme dhe të poshtme të zgavrës së gojës të pacientit. Ata janë shumë të përdorura sepse vendosen në brendësi të gojës, pra nuk janë të dukshme.

 

Karakterizohen gjithashtu nga fakti që nuk ndërhyjnë në të folur dhe as nuk krijojnë plagë të brendshme.

 

  • Mbajtëset e lëvizshme: Pavarësisht nga avantazhet e mbajtësve fikse, këto janë më të përdorurat nga pacientët mqs në raste të ndryshme, struktura e tyre e lëvizshme i bën ato më komode. Prandaj, marrja e ushqimit dhe mbajtja e higjienës orale si për pacientin ashtu edhe për aparatin bëjnë që të jenë më të lehta për tu mbajtur.

 

Përveç kësaj, ekzistojnë lloje të ndryshme të mbajtësve të lëvizshëm për secilin lloj të rastit ose preferencës së pacientit. Midis këtyre mund të gjejmë:

  • Aparati Hawley: Edhe pse emri i tij zakonshëm është "mbajtës fijesh", ato janë bërë nga një metal i hollë, plastikë dhe gjithashtu një shtresë akrilike. Këto materiale lehtësojnë përshtatjen e produktit me zgavrën e gojës së pacientit. Funksionon në sajë të telave metalikë që kalojnë përmes pjesës së jashtme të dhëmbit dhe lidhen me qiellzën, në këtë mënyrë ato përshtaten në mënyrë të përkryer me protezën dhe mbajnë rreshtimin kryesor të ortodoncisë.

 

Përveç kësaj, ky aparat ka një tipar avantazhues, i cili lejon që të përshtatet sipas shijes së pacientit, ose nëse dhëmbët kërkojnë rregullimin përsëri të protezës.

 

Ka 10% mundësi më tepër kohëzgjatje dhe mund të fiksohet. Gjithashtu mund të zgjasë me vite nëse kujdesi i pacientit është i përpiktë.

 

  • Aparate plastike transparente: Aparatet plastike, ose aparatet e pershtatura, priren ta përshtasin formën e tyre në mënyrë të përkryer me pozicionin e dhëmbit. Përparësitë e këtij aparati janë se ai është më pak i dukshem se të tjerët, duke zvogëluar kështu mundësinë e heqjes së tij disa herë gjatë ditës dhe rënia e dhëmbëve ka më pak mundësi të ndodhë; ai gjithashtu ka një madhësi e ndikim më të vogël, dhe është më i përshtatshmi nga aparatet e lëvizshme të dhëmbëve.

 

Mos harroni se edhe pse të gjitha trajtimet dentare janë të njëjta, cilësia është gjëja kryesore kur bëhet fjalë për shërbimin. Vizitoni Shqipërinë dhe eksploroni të gjitha mundësitë që ofron turizmi dentar në territorin tonë.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.