Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Protezat Dentare

Protezat Dentare

Gjatë jetës, mosha, problemet shëndetësore ose aksidentet mund të çojnë shumë njerëz, në vendosjen e protezave dentare. Të kesh dhëmbë të mirë nuk është vetëm çështje estetike, por është gjithashtu jetike për ruajtjen e një shëndeti të mirë. Përtypja e mirë e ushqimit është thelbësore për të marrë lëndët ushqyese të nevojshme për trupin e njeriut dhe për t’i tretur plotësisht.

 

Protezat, janë pajisje të lëvizshme, qëllimi i të cilave është të zëvendësojnë të gjithë dhëmbët që mungojnë për të rikthyer buzëqeshjen tonë. Kur humbasim dhëmbët, gjithashtu bien muskujt e fytyrës të cilët duken më të vjetër se mosha jonë reale. Më poshtë, ne do të shpjegojmë disa këshilla që janë shumë të dobishme për ju që të zgjidhni protezat më të mira dentare, dhe kështu të arrini të keni një buzëqeshje të pakrahasueshme.

 

Dhe mos harroni se, nëse ndonjëherë do të keni nevojë, nëse nuk përshtaten ose dëmtohen, kontaktoni dentistin tuaj. Duke ditur që kjo procedurë mund të jetë e shtrenjtë në disa vende, ne kemi zgjidhjen e duhur për ju nëse jetoni në Itali ose Evropë. Në Shqipëri, ne ju ofrojmë kontrolle dhe mundësi të shumta dentare deri në 70% kosto më të ulët se kontinentet e tjera, dhe është cilësia më e mirë e mundshme. Amaris Dental Clinic ofron ekspertët më të mirë dhe teknikat më të fundit. Bazuar në vlerësimet dhe reagimet nga qindra klientë të lumtur, Amaris Dental Clinic është një nga më të mirat në Tiranë, në Shqipëri, dhe gjithashtu në Gadishullin Ballkanik.

Llojet e protezave dentare

 • Protezat e mukozës: ato quhen protezat totale ose protezat. Kur nuk ka më dhëmbë në gojë dhe të gjitha mbështetësit gjenden tek mishrat dhe kockat, ato janë një mundësi e mirë. Sot, me ndihmën e teknologjive të reja dhe materialeve të reja, pamja estetike është më e realizuar se kurrë.

 

 • Proteza e sipërme e lëvizshme mbështetet kryesisht nga "efekti vakum" që gjenerohet midis protezës dhe qiellzës. Trajtimi i protezave të gjymtyrëve të poshtme është shumë më i komplikuar. Prania e gjuhës që ngre shpesh protezën dhe prania e një sasie të vogël kockash shpesh i bën ata të "kërcejnë" në gojë.

Proteza Overdenture: Kjo lloj protezë krijohet kur pacienti ka akoma disa dhëmbë natyralë. Janë ato proteza që mbështeten në dhëmbët e gojës, përtej kockave dhe mishit të dhëmbëve. Quhen proteza të lëvizshme metalike, proteza të kockave të lëvizshme ose thjesht "skelete".

 

Në parim, ato kanë qëndrueshmëri më të mirë sesa protezat e plota (protezat e mbështetura nga mukoza), megjithëse me kalimin e kohës dhëmbët mbi të cilët mbështetet mbyllja protetike do të përfundojnë duke patur dhimbje. Gjithashtu, duhet të kihet parasysh se çdo protezë e lëvizshme gradualisht do të bjerë nga nofulla për shkak të presionit të ushtruar mbi të nga mbështetësi.

 • Protezë në implant: Kur nuk ka dhëmbë, lloje të caktuara të protezave tradicionale ndonjëherë shkaktojnë probleme të qëndrueshmërisë, veçanërisht kur kockat nuk mbështeten siç duhet, sepse ngjiten ose lëvizin kur ushqehemi. Ky është problemi më i madh me protezat e gjymtyrëve të poshtme, sepse gjuha dhe muskujt e dyshemesë së gojës mund t’i lëvizin ato më lehtë.
 • Në këto raste, mund të zgjidhet të vendoset dy ose katër implante dhe të mbështet proteza mbi to për të parandaluar lëvizjen e tyre. Kjo lloj proteze është një protezë e lëvizshme e mbështetur nga një implant, i quajtur ndryshe edhe overdenturë. Këto proteza mund të ankorohen në implant në shumë mënyra. Sidoqoftë, krahasuar me llojet e tjera të protezave tradicionale, të gjitha këto proteza do t'u sigurojnë pacientëve një qëndrueshmëri më të madhe.
 • Cilësia e jetës së protezave sipërfaqësore do të përmirësohet ndjeshëm. Në këtë drejtim, duhet të vërejmë se çmimi i suportit të implantit është shumë më i lartë se çmimi i suportit mukoz dhe dentar.

Përparësitë e protezave dentare

 • Avantazhi kryesor është se ata i rikthejnë pacientëve dhëmbët që mungojnë, funksionalitetin e gojës dhe pamjen.

 

 • Në përgjithësi, ato mund të bëhen pa ndërhyrje.

 

 • Ato mirëmbahen lehtë. Për këtë arsye, është e nevojshme të merret parasysh nevoja për rimbushje dhe pastrim profesional herë pas here.

 

 • Nëse ekziston mundësia e dëmtimit, është e lehtë për tu riparuar.

 

 • Po kështu, nëse dhëmbët natyralë humbin, ata mund të përshtaten për të shtuar dhëmbë të rinj në aparat.

 

 • Kjo është një zgjidhje e ekonomike krahasuar me protezat fikse, në dhëmbë më të shtrenjtë ose në implante dentare.

Si të trajtojmë protezat

Një pjesë e procesit të pajisjes së protezave është të mësosh se si të kujdesesh për to, duke përfshirë trajtimin dhe pastrimin:

 

 • Nëse proteza hiqet ose pozicionohet gabimisht, mund të dëmtohet (mund të bjerë), kështu që duhet të vendoset në majë të një peshqiri të palosur ose enës me ujë, për të zvogëluar ndikimin e heqjes së protezave.

 

 • Protezat nuk duhet të thahen, kështu që kur hiqni protezat, ato duhet të vendosen në një enë me lëng pastrues ose ujë të rrjedhshëm, por ato kurrë nuk duhet të jenë të nxehta, në të kundërt, mund të prishen.

 

 • Ashtu si dhëmbët natyralë, protezat duhet të lahen tërësisht çdo ditë për të hequr mbeturinat e ushqimit, pllakat dentare dhe për të parandaluar njollat.

 

 • Larja mund të plotësohet me pastrim tejzanor, por asnjëherë nuk duhet të zëvendësohet.

 

 • Nuk rekomandohet të shtriheni me të.

 

 • Para se ta zëvendësoni, çdo mëngjes, duhet të pastrohen me një furçë dhëmbësh të butë mishrat dhe gjuha për të hequr pllakat bakteriale të mbetura. Përveç kësaj, ky veprim stimulon qarkullimin e gjakut në inde.

 

 • Para vendosjes së protezave, shpëlajeni gojën tërësisht, pasi kjo do të përmirësojë ngjitjen.

 

 • Nëse në çdo kohë protezat lirohen, lëvizin ose nuk janë vendosur mirë, duhet të vizitoni dentistin tuaj për t'i kontrolluar ato dhe për t'i vendosur përsëri nëse është e nevojshme.

 

 • Është shumë e rëndësishme të vizitoni në mënyrë periodike dentistin tuaj për të kontrolluar protezat tuaja, ngjitjen e tyre ose zhvillimin e mishrave të dhëmbëve. Kjo është mënyra e vetme për tu siguruar që proteza po funksionon si duhet, është 100% funksionale dhe qëndron në vend e saj.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.