Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Pedodoncia (Stomatologji për Fëmijë)

Pedodoncia (Stomatologjia e Fëmijëve) Shqipëri

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë. Stomatologët pediatrik promovojnë shëndetin e dhëmbëve të fëmijëve dhe shërbejnë si një burim arsimor për prindërit. Rekomandohet të vizitoni dentistin brenda gjashtë muajve nga dhëmbi i parë ose para ditëlindjes së parë të fëmijës.

Një dentist pediatrik është personi përgjegjës për ekzaminimin e parë të fëmijëve për të kontrolluar anomalitë, deformimet ose dëmtimet në fazat e hershme të rritjes së dhëmbëve, zgavrës me gojë, etj.

Kjo degë e mjekësisë përfshin shumë trajtime, por disa nga më të rëndësishmet që vlen të përmenden janë:

  • Ngjitës për gropa dhe çarje: Ngjitja e çarjeve është një nga procedurat më të zakonshme tek fëmijët. Ky është një trajtim i krijuar për të mbushur çdo gropë që mund të shfaqet në sipërfaqen e dhëmbit. Një metodë pa dhimbje dhe mjaft e thjeshtë për tu ndjekur për të mbrojtur kështu fëmijët nga prishja e dhëmbëve.
  • Pulpotomia: Le të vazhdojmë me këtë listë dhe të flasim për një tjetër trajtim shumë të zakonshëm pediatrik dentar për fëmijë. Pulpotomia është një trajtim i ngjashëm me atë endodontik që kryhet tek të rriturit, por ndryshimi është se tek fëmijët, kariesi mund të ndikojë në dhëmbët e qumështit.

 

  • Mos harroni se trajtimi endodontik bazohet në dhëmbë të përhershëm. Nuk mund të zbatohet tek fëmijët për asnjë arsye.
  • Trajtimet me fluoride: Në trajtimin dentar pediatrik, ne duhet të nxjerrim në pah ato trajtime me qëllime parandaluese. Ky është rasti me përdorimin e fluorit, i cili zakonisht përdoret për të forcuar smaltin e dhëmbëve dhe për të lejuar fëmijët të kenë dhëmbë të fortë dhe të shëndetshëm.
  • Trajtimi i kanalit rrënjë: Kjo është procedura për heqjen e pulpës së prekur nga dhëmbët e foshnjës. Pulpa dentare është ind që përmban nervat dhe enët e gjakut që mbushin rrënjët e dhëmbëve.

 

Çdo rrënjë duhet të jetë përgjegjëse për mbajtjen e dhëmbëve të foshnjës suaj të lidhur me mishrat dhe kockën e nofullës.

Kur bëhet fjalë për shëndetin e dhëmbëve kryesorë të fëmijëve, nuk ka kohë më të mirë se tani për të praktikuar zakone të mira të higjienës orale. Kujdesi dentar pediatrik mund të sigurojë që dhëmbët e qumështit të fëmijës tuaj të mbeten të shëndetshëm, të lirë nga prishja e dhëmbëve dhe sëmundje të tjera dentare.


Dhëmbët e qumështit janë shumë të rëndësishëm. Fazat e zhvillimit janë thelbësore për shëndetin e dhëmbëve të fëmijës tuaj në të ardhmen, pasi ato varen nga këta dhëmbë. Stomatologjia pediatrike u siguron prindërve udhëzime për higjienën orale në mënyrë që fëmijët e tyre të kenë higjienë të mirë dentare kur të rriten.


Amaris Dental Clinic, e vendosur në Shqipëri përqendrohet kryesisht në parandalimin e kariesit. Trajtimi fillon me edukimin e higjienës orale, dietën e duhur, aplikimin e fluorit dhe vulosjen (mbushjen e dhëmbëve).


Amaris Dental Clinic mund t’i sigurojë fëmijës suaj metoda efektive të trajtimit të kombinuara me teknologjitë më të fundit për t’i dhënë fëmijës suaj kujdes të personalizuar, në përputhje me ato që i nevojiten. Një nga cilësitë themelore të klinikës dhe të trajtimeve në Shqipëri, është profesionalizmi i të gjithë mjekëve në ekip. Ata kanë edukim dhe përvojë të gjerë.


Mos harroni se parandalimi dhe planifikimi janë mënyra më e mirë për të luftuar çdo sëmundje mendore dhe plani juaj i shëndetit duhet të përfshijë gjithmonë një dentist të mirë dhe të besueshëm.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.