Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Pajisje për Thyerjen e Zakoneve

Pajisje për Thyerjen e Zakoneve

Përgjimi i zakoneve të tilla si: thithja e gishtave, gëlltitja atipike, etj është një nga sfidat më të mëdha për dentistët pediatër dhe ortodontët, pasi këto zakone jo të shëndetshme mund të kenë pasoja të dëmshme në dhëmbët e pacientit. Përmendim kështu: kafshimet e kryqëzuara, kafshimet e hapura, qiellza e deformuar dhe e ndjekur nga probleme të frymëmarrjes, të tilla: si atrofia e rrugëve të frymëmarrjes.


Ka pasur disa përpjekje për të krijuar metoda dhe pajisje për të korrigjuar këtë çrregullim i cili po prek gjithnjë e më shumë fëmijë, madje edhe të rriturit. Por deri më tani nuk ka asnjë më efektiv sesa rrjeti metalik. Ajo është një pajisje që mund të jetë e lëvizshme ose fikse, dhe është pjesë e llojeve të pajisjeve funksionale. Përdorimi kryesor i saj bazohet në terapinë e qiellzës dhe gjuhës në zakonin e shtyrjes, gëlltitjes ose thithjes së gjuhës.


Në Amaris Dental Clinic qëllimi ynë kryesor është t'ju bëjmë të ndiheni rehat me buzëqeshjen dhe me veten tuaj. I gjithë ekipi i dentistëve që mund të gjeni në vendin tonë do t'ju ofrojë cilësinë më të mirë dhe vëmendjen mahnitëse. Pra, mos hezitoni, nëse keni nevojë për një implant dentar apo edhe një rrjet dentar për dhëmbët tuaj, Shqipëria është destinacioni më i mirë për turizmin dentar. Mos harroni, gjithmonë duhet të shihni një specialist cilësor!

Llojet

 • Rrjeti gjuhësor i rregulluar: Përdorimi i tij është i fiksuar tek fëmijët me zakone pothuajse të pandreqshme ose me disa më shumë vështirësi në menaxhimin e tij. Ka një saldim me shirit dhe nuk është i përshtatshëm me pajisje të ndryshme ortopedike ose dentare nëse keni nevojë ta përdorni.

 

 • Rrjetet e heqshme gjuhësore: Këto lloje rrjetash zhyten në llojin e pllakave akrilike. Ato mund të personalizohen për harkun e sipërm dhe të poshtëm, në përputhje me nevojat e pacientit.

 

 • Superiore: Në këto raste të veçanta pacienti ka një aspiratë dixhitale, atëherë gjuha pozicionohet prapa qiellzës duke shtyrë dhëmbët e sipërm.

 

 • Inferior: Ato vendosen këtu kur pacienti ka një zgjatim gjuhësor, pastaj rrëshqet drejt prerjeve të poshtme.

 

 • Lateral: Ky lloj përdoret në kafshimet anësore që ndërhyjnë në lëvizjen e gjuhës. Rekomandohet të bëni rrjete të gjera anësore për të lehtësuar mbylljen e mandibulës.

Avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të një aparat rrjeti në gojë

Përparësitë:

 

 • Është një pajisje që mund të përshtatet me sistemet e tjera dentare në varësi të sistemit dhe pacientit.

 

 • Është fiksuar por ka një alternativë të lëvizshme.

 

 • Është mjaft i lirë dhe nuk ka shumë vështirësi apo kohë pritje kur bëhet fjalë për zbatimin e tij.

 

 • Mund të mbahet higjenik dhe pastrohet lehtë.

 

 • Kjo bën që gjuha të vendoset në pozicionin e duhur, kështu që korrigjon zakonet e këqija.

Disavantazhet:

 

 • Pacienti mund të refuzojë dhe madje mund të mos mësohet me trajtimin.

 

 • Gjuha mund të pësojë deformime të vogla dhe madje edhe fërkime të bezdisshme për shkak të përdorimit të zgjatur në gojë.

 

 • Në disa raste, mund të shkaktojë shqetësim ose vështirësi në të folur, dhe gjithashtu në ushqyerjen dhe masën muskulore të pacientit në ditët e para të trajtimit. Edhe javë.

 

 • Nuk rekomandohet te pacientët me alergji ose probleme me frymëmarrjen.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.