Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Mbushjet Inlay dhe Onlay

Mbushjet Inlay dhe Onlay

Mbushjet dentare, të quajtura edhe mbushje estetike, ato janë një lloj restaurimi që bëhet në pjesën e pasme të harkut dentar. Për shkak të pamjes së tyre, ato tani përdoren gjerësisht në fushën e dhëmbëve. Mbushja Inlay bëhet në laborator me anë të skanimit oral.
Zakonisht janë bërë nga materiale të tilla si qeramika, rrëshirat ose porcelani, kështu që ato kanë një ngjyrë natyrale dhe një formë të përshtatshme. Në këtë mënyrë rikthehet edhe funksioni i përtypjes. Dhe vlen të përmendet se në krahasim me kurorat dentare, pasi nuk është e nevojshme të skalitet i gjithë perimetri i dhëmbit, ai mund të mbrojë më mirë atë strukturë të shëndetshme që ka mbetur.
Nëse ato nuk janë dëmtuar mjaftueshëm për të kërkuar vendosjen e një kurore, ato janë veçanërisht të përshtatshme për dhëmbët e pasëm, dhëmbët e kanalit rrënjë me prishje ose thyerje të moderuar.
Në Shqipëri ne ofrojmë kujdesin dentar me cilësi më të mirë dhe shërbime profesionale në secilën nga klinikat tona dentare, gjithmonë duke punuar për të përmirësuar shëndetin e dhëmbëve të pacientëve që kanë nevojë për kujdes profesional, përmes masave gjithëpërfshirëse, efektive e parandaluese dhe të kujdesit. Një vend ideal për të vazhduar me veshjet dentare është Amaris Dental Clinic në Tiranë. Dhe vlen të përmendet se është e mundur të marrësh shërbime të jashtëzakonshme dentare me çmime të jashtëzakonshme krahasuar me Evropën, dhe në çdo kohë, me cilësi të shkëlqyeshme.

Llojet e zbukurimeve

Mbushjet dentare: Procedura e zbukurimit të dhëmbëve është një teknikë për rivendosjen e dhëmbëve me karies. Mbushjet INLAY përdoren në situata kur nuk është e nevojshme të vendoset një kurorë për të rivendosur dhëmbët dhe në situata kur dëmtimi i dhëmbëve është aq i rëndë sa nuk mund të zgjidhet duke përdorur materiale të përbërë për të rivendosur dhëmbët.

 

Mbushjet ato janë një trajtim dentar tepër estetik sepse mund të rindërtojnë pjesën e dëmtuar të dhëmbit, duke imituar ngjyrën dhe shkëlqimin e dhëmbit origjinal. Nëse dhëmbi ka strukturë dhe mbështetje të mjaftueshme për të kryer teknikën, këto lloj mbushje mund të zëvendësojnë vendosjen e kurorave.

  • Mbushjet ONLAY: kryhet vetëm në mbulesën e pjesës së sipërme të dhëmbit. Përgatitja për vendosjen e dhëmbëve të përfshin bluarjen dhe heqjen pa mbajtje.

 

Pas kësaj, merret ngjyra dhe bëhet një masë ose skanim brenda gojës. Modeli dërgohet në laboratorin ku bëhet dhëmbi i ri. Pas pranimit në klinikë, para çimentimit përfundimtar, provohet implanti dhe bëhen rregullimet okluzale.

Hapi tjetër është çimentimi. Dhëmbët gdhenden me acid ortofosforik, lahen dhe thahen, dhe më pas vendoset ngjitës dentar. Pas kësaj, është gati të bluhet dhe të vendoset në sipërfaqen e përkohshme, dhe pastaj të vendoset në acid hidrofluorik për 90 sekonda, të lahet dhe të thahet Veshjes i vendoset një ngjitës i dyfishtë dhe polimerizohet me një llambë halogjene.

 

Është i rekomanduar në rindërtimin estetik të molarëve dhe premolarëve kur janë të përfshirë më pak se 3 kuspe. Në pacientët me bruksizëm, është një mundësi e mirë si një element restaurues.

Udhëzime për mirëmbajtjen

Veshjet dentare duhet të trajtohen si një dhëmb natyral. Duhet të lahen çdo ditë, dhe të kalohet filli dentar midis tij dhe dhëmbëve ngjitur, ashtu si në pjesën tjetër të gojës.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.