Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Mbushjet dentare

Mbushjet dentare

Mbushjet dentare, ose të quajtura teknikisht "mbushje", janë trajtime tipike konservatore të stomatologjisë që përdoren për të rivendosur dhëmbët e dëmtuar. Ky proces përfshin heqjen e kariesit në mënyrë që sëmundja të mos zhvillohet dhe të mos prekë nervat dentarë, duke rezultuar në nevojën për një kanal rrënjë ose trajtim endodontik.
Falë përparimeve në teknologji, dentistët dhe pacientët sot kanë një larmi opsionesh për të zgjedhur kur bëhet fjalë për procedurat dentare. Dhe gjithashtu vlen të përmendet se ata kanë lirinë për të zgjedhur se ku do të trajtohen. Në lidhje me këtë, shumë evropianë zgjedhin Shqipërinë si zgjedhjen e tyre të parë për trajtimin dentar ose kujdesin urgjent dentar. Përveç kostos së saj, e cila është dukshëm më e ulët se ajo e vendeve të tjera, dhe profesionalizmit që ofrohet nga klinikat në Shqipëri. Një nga klinikat që mund t'ju ndihmojë të arrini buzëqeshjen e përsosur dhe të riktheni në maksimum funksionalitetin e gojës tuaj është Amaris Dental Clinic.
Më poshtë, ne do të përshkruajmë në detaje hapat që përbëjnë këtë proces.

Si janë pozicionuar ata?

Mbushja e dhëmbëve është një trajtim i thjeshtë dhe relativisht i shpejtë, e cili zgjat midis 40 dhe 50 minuta.

 

  • Anestezia: Para fillimit të operacionit, dentisti do të kryejë anestezi lokale nëse është e nevojshme. Kjo do të thotë, kjo teknikë përdoret kur kariesi është shumë i zhvilluar dhe prek dentinën.

 

  • Pastrimi i kavitetit dentar: Duke hequr pjesën e sëmurë të dhëmbit, mund të lihet një zgavër që duhet të mbushet më vonë.

 

  • Mbushja e zgavrës: Materialet e përbëra përdoren shpesh për të mbushur zgavrat që mbeten pas pastrimit të zgavrës. Pasi dentisti ka mbaruar mbushjen e kavitetit, ai ose ajo do të vendosë dritë për të forcuar materialin.

 

  • Lustrimi dhe rregullimi okluzal: Pas përfundimit të hapit të mëparshëm, lustrohet mbushja dhe kryhet një provë e kafshimit. Në këtë mënyrë ne sigurojmë rezultatet më të mira estetike dhe funksionale.

Llojet e mbushjeve dentare

  • Mbushje në rrëshirë të përbërë: Një nga metodat alternative më të përdorura për eleminimin e prishjes së dhëmbëve janë mbushjet me rrëshirë të përbërë. Kjo është një procedurë e shkëlqyeshme, veçanërisht pasi është e thjeshtë dhe pa dhimbje. Ka shumë arsye për të përdorur rrëshirë të përbërë, për shembull, materialet me të cilat kemi të bëjmë njihen kryesisht për forcën dhe qëndrueshmërinë e tyre.

Kjo është një nga arsyet pse është bërë një nga materialet më të përdorura në fushën dentare, përveçse do të përdoret si mbushje, do të jetë një ndihmë e madhe edhe për ndërhyrjet e tjera. Një faktor tjetër kryesor kur zgjedhni një material të përbërë është se ai respekton estetikën e dhëmbëve të pacientit sepse ngjyra e tij është shumë e ngjashme me ngjyrën e dhëmbëve të tjerë.

 

  • Ari dhe porcelani: Restaurimet dentare me mbushje prej ari dhe porcelani kërkojnë teknika indirekte, laboratori i restaurimit duhet të prodhojë copat në madhësi, kështu që ju duhet të bëni më shumë takime në klinikë, si pasojë kostoja është e lartë, por, ata kanë qëndrueshmëri të shkëlqyeshme.
  • Amalgamë argjendi: Restaurimi me një mbushje amalgamë argjendi kryhet me një teknikë të drejtpërdrejtë, e cila vendoset në të njëjtën ditë me kariesin, dhe në një vizitë të vetme.

Krahasuar me mbushjet me rrëshirë të përbërë ose jonomere qelqi, përparësitë kryesore të mbushjeve të amalgamës janë qëndrueshmëria e tyre, forca që ata mund të përballojnë dhe kostoja (përgjithësisht më e ulët). Disavantazhi kryesor i tyre është estetika e dobët që ato ofrojnë sepse ato janë metalike, shkatërrimi i gjerë i strukturës së dhëmbit për të akomoduar mbushjen dhe ndryshimi i ngjyrës së strukturës së dhëmbit përreth.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.