Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

In House Dental Laboratory

In House Dental Laboratory in Albania

Laboratori i brendshëm dentar përbëhet nga laboratori dentar i qendrës dentare ku përpunohen pajisje të ndryshme si protezat, protezat, mbrojtësit e gojës dhe shumë të tjera. Specialisti përgjegjës për këtë fushë quhet teknik dentar dhe është trajnuar për të hartuar, ndërtuar, përshtatur dhe prodhuar çdo lloj pajisjeje të porositur nga dentisti.


Laboratorët dentarë specializohen në bërjen e protezave për pozicionim më të madh në zonën orofaciale, aty ku zakonisht shkojnë mbajtëset. Shumë nga më të dukshmet janë splints, proteza, kurora dentare, ura, overdenture, implantet, e shumë lloje të tjera.


Duke qenë brenda studios dentare, ai duhet të ketë furnizime për të mbajtur prodhimin e vazhdueshëm të pajisjeve të shumta të protezave. Meqenëse prodhimi është pak më i vështirë.

Pajisja protetike synon të rikthejë në zgavrën e gojës së klientit funksionet e humbura për shkak të një sëmundjeje ose gjendje, së bashku me bashkëpunimin dhe udhëzimin e mirë të dentistit. Stomatologu është përgjegjës për matjen, vlerësimin dhe përfundimisht zbatimin e pajisjes dentare. Prandaj, ai ose ajo është përgjegjës për pjesën më të madhe të të gjithë procesit.


Duhet të theksohet se tekniku dentar nuk ka fuqi ose njohuri në praktikat dentare ose në zbatimin e tyre. Laboratori bazohet vetëm në ndjekjen e udhëzimeve të dentistit së bashku me specifikimet që pacienti dëshiron të bëjë në zgavrën e gojës.


Një cilësi e rëndësishme e laboratorëve të brendshëm është komunikimi dhe marrëdhënia e mirë midis dentistit dhe stafit ose teknikut dentar për të lehtësuar shërbimin e mirë të klientit. Të qenit në sinkron është përgjigjja më e mirë ndaj nevojave të pacientit. Kjo mund të ndodhë gjatë konsultës me vetë pacientin, kështu që, rrjetet e komunikimit janë të vazhdueshme.


Zhvillimi i vazhdueshëm i teknologjisë i ka bashkuar dentistët dhe protezistët për të mësuar teknika të reja.


Kështu, marrëdhënia dhe komunikimi midis profesionistit dentar dhe teknikëve të laboratorit janë të nevojshme që trajtimet të kryhen me saktësi më të madhe dhe kushte më të mira, gjë që çon në suksesin e secilit trajtim.

Specializime në materialet dentare

  • Përpunues i metaleve: Ky person është i ngarkuar me shkrirjen e metaleve që do të përdoren në prodhimin e kllapave ose strukturave metalike, pasi ky material përdoret për të bërë shumicën e protezave orale.

 

  • Poçarët: Ata merren me vendosjen, përshtatjen, krijimin dhe manipulimin e qeramikës. Kjo përdoret në procese të shumta dentare dhe në struktura të ndryshme të kockave. Ndër artefaktet që mbajnë këtë material, ne mund të gjejmë kurora dentare ose proteza në implantet dentare.

 

  • Rrëshirë: Puna e tij konsiston në fabrikimin dhe dizenjimin e protezave të shumta funksionale ose të lëvizshme, duke përdorur rrëshirë si materialin kryesor. Megjithëse ka dallimin për të qenë në gjendje të manipulojë ose të fabrikojë me materiale të tjera përveç rrëshirës për procedura të shumta dentare.

 

  • Teknik-ortodont: Kjo fushë është pak më e komplikuar dhe është një nga më të përdorurat. Ai specializohet në ortodoncinë e lëvizshme, e cila përfshin një nivel të lartë vështirësie, dhe duhet të bëhet nën masa të rrepta, pasi secili pacient kërkon një modalitet tjetër.

Në Amaris Dental Clinic në Shqipëri, ne kemi pajisje dhe teknika më të fundit. Kjo është diçka që ofron siguri dhe cilësi maksimale për pacientët, si dhe shpejtësi kur bëhet fjalë për protezat. Vëmendja jonë e kujdesshme dhe specialistët e shkëlqyer na bëjnë një destinacion kryesor turistik për procedurat dentare. Jeni të lutur të mos ngurroni të na vizitoni dhe të largoheni një buzëqeshje më të bukur!

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.