Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Kirurgjia Orale

Kirurgjia Orale

Kur bëhet fjalë për kirurgji orale, ajo i referohet të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen brenda dhe rreth gojës dhe nofullës. Këto procedura kryhen nga specialistë të cilët janë plotësisht të trajnuar për të zbatuar procedurën e kërkuar.

Sa lloje të kirurgjisë orale ekzistojnë?

Llojet e operacioneve që mund të kryhen në zonën e gojës janë të larmishme dhe variojnë nga heqja e dhëmbëve deri te trajtimet e kanalit rrënjë. Ka disa operacione që përfshijnë ripozicionimin e nofullës. Të tjerët mund të trajtojnë gjendje të tilla si tumoret. Këto procedura kryhen nga specialistë të ndryshëm si dentisti, endodontisti, protezi apo periodontisti.

Cilat janë llojet më të zakonshme të operacionit oral?

Llojet më të zakonshme të operacioneve për të trajtuar dhëmbët dhe nofullat janë:

Kirurgji dentare për implantet dentare

Ky është një trajtim efektiv për njerëzit me dhëmbë që mungojnë. Falë këtij lloji të procedurave, pacientët mund të rimarrin funksionin e tyre të përtypjes, të përmirësojnë estetikën dhe fonetikën e buzëqeshjes së tyre. Kjo prodhon një rritje të besimit të njerëzve dhe përmirëson cilësinë e jetës së tyre.

Është një nga procedurat më të shpejta për t’u zbatuar dhe një nga mënyrat më efektive kur bëhet fjalë për implantet dentare. Ajo konsiston në vidhosjen e pjesës dentare në të njëjtin veprim.

Kryhet duke qetësuar zonën e trajtuar në mënyrë që pacienti të mos ndiejë ndonjë shqetësim në kohën e operacionit dhe të mbetet i relaksuar gjatë procedurës.

Dental surgery on the gums.

Pasojat e sëmundjes së avancuar periodontale na çojnë tek aplikimi i një ndërhyrjeje kirurgjikale. Kjo është për shkak të një infeksioni të prodhuar në rrënjën e dhëmbit, i cili bën që ai të lirohet dhe prodhon shqetësime tek personi. Procedurat kirurgjikale për këtë lloj problemi janë përplasja e mishit të dhëmbëve, gingivektomia dhe gingivoplastika.

 Bone graft surgery.

Kjo procedurë kërkon një mjek të specializuar në operacionet maksilofaciale. Qëllimi i kësaj është të ndihmojë rigjenerimin e kockave të humbura dhe për këtë procedurë është e nevojshme në disa raste, vendosja e implanteve, ndër trajtimet e tjera.

Wisdom teeth surgery.

Kjo është padyshim një nga procedurat më të zakonshme dhe përdorshme që mund të kryhet. Kjo pasi pamja e këtyre dhëmbëve është zakonisht në zona shumë të komplikuara dhe në shumicën e pacientëve kjo shkakton shumë dhimbje. Për këtë arsye, shumë pacientë vendosin heqjen e këtyre molarëve.

Maxillary sinus lift surgery.

Ky është një operacion i përqendruar në rikuperimin e lartësisë së kockave që ka humbur në një zonë specifike. Për këtë procedurë ekzistojnë teknika të ndryshme, në varësi të lartësisë së kockës ekzistuese, me ose pa një transplantim kockor. Kjo do të vendoset nga kirurgu i ngarkuar me procedurën.

Periapical surgeries.

E njohur si apicektomi, është një proces kirurgjik që përfshin eliminimin e infeksioneve që prekin rrënjën e një dhëmbi dhe indet e tjera ngjitur. Në përgjithësi kjo lloj ndërhyrje zbatohet kur procedurat e tjera nuk kanë qenë të suksesshme dhe nuk është e mundur të aksesohet në fund të rrënjës, kur ka gjurmë të rreme ose kur disa nga këto janë të thyera.

Kur kam nevojë për kirurgji orale?

Kirurgjia është e nevojshme kur procedurat për të trajtuar gjendjet e dhëmbëve dhe nofullës kërkojnë më shumë përvojë sesa mund të ofrojë një dentist i përgjithshëm. Nëse, për shembull, keni një dhëmb të pjekurisë të mbërthyer, ka shumë të ngjarë që do të duhet të shikoheni nga një kirurg oral për të qenë në gjendje ta hiqni atë. Nëse, nga ana tjetër, gjendja juaj është e lokalizuar në zonën e mishit të dhëmbëve, mund t'ju duhet një shartim të gingivës. Në varësi të diagnozës tuaj, ka të ngjarë të referoheni tek një periodontist, i cili zakonisht merret me këto lloj ndërlikimesh.

Në rast se në të vërtetë keni nevojë për ndonjë nga këto procedura, mjeku do t'ju njoftojë dhe do t'ju referojë tek profesionisti i duhur.

Si mund të përgatitem për kirurgjinë orale?

Procedura për këtë lloj operacioni është e ngjashme me çdo procedurë tjetër kryesore mjekësore, duke marrë parasysh llojin e operacionit. Për këtë arsye, është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e rekomanduara nga dentisti juaj.

E para.

Është e rëndësishme që shtëpia juaj ose vendi ku jeni të jetë i rregullt dhe plotësisht i pastër, në mënyrë që sapo të ktheheni nga procedura, të jeni të qetë gjatë ditëve të shërimit.

E dyta

Duke marrë parasysh që do të duhet të pushoni, mbajtja e shtratit mirë e përgatitur do të jetë kushti ideal që të pushoni plotësisht. Mos harroni se për të marrë një shërim të shpejtë, ju duhet të jeni të qetë.

E treta

Ju duhet të ndiqni udhëzimet e rekomanduara nga kirurgu. Një nga rekomandimet më të zakonshme është të mos hani ose pini për 8-10 orë para se të bëni këtë lloj të procedurës orale.

E katërta

Punësoni një shërbim transporti për të lehtësuar transportin tuaj në shtëpi. Duhet të dini se çfarë lloji të anestezisë do të zbatohet, kështu që duhet të flitet me kirurgun, kjo për shkak se disa lloje të anestezisë pengojnë aftësinë për të drejtuar makinën. Në varësi të llojit të procedurës për të cilën do të mjekoheni, anestezia mund të jetë lokale ose e përgjithshme. Nëse keni një sasi të madhe të anestezisë, ka të ngjarë të jetë i nevojshëm transporti.

Cilat janë disa nga aspektet më të rëndësishme të rimëkëmbjes nga kirurgjia orale?

Shërimi i saktë pas operacionit oral është i rëndësishëm kur bëhet fjalë për përmbushjen e qëllimeve që keni vendosur tashmë me dentistin tuaj. Kjo është arsyeja pse nuk duhet të pini duhan ose të konsumoni pije alkoolike pas operacionit. Kjo sepse mund të pengojë procesin e rimëkëmbjes dhe të vonojë shërimin. Nëse ndjeni dhimbje gjatë kësaj faze nga ënjtja, mund të aplikoni akull për ta zvogëluar atë. Shpëlajeni gojën me kripë dhe ujë disa herë në ditë për të shkatërruar bakteret. Shmangni larjen e dhëmbëve.

Duhet të jeni të durueshëm, në varësi të llojit të operacionit që është kryer, është e mundur që koha e shërimit të jetë 48 orë ose edhe një muaj. Duhet të ndiqni udhëzimet e dentistit tuaj.

Çfarë mund të ha pas operacionit oral?

Rekomandimet kur bëhet fjalë për të ngrënë pas kësaj lloj procedure janë: të hani ushqime të buta në temperaturë dhome. Nuk rekomandohet të përdorni sorbet, të hani ushqime krokante ose përtypëse, ose ushqime të forta. 

Supat janë ushqim i mirë për këto procese. Ka shumë të ngjarë që të keni nevojë të konsumoni shumë lëng. Rekomandohen gjithashtu qull, si një ushqim i butë. Ju mund të hani fruta, për sa kohë që ato janë shumë të buta dhe nuk paraqesin ndonjë shqetësim, shmangni ato që lënë mbetje midis dhëmbëve.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.