Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Izoluesti e Dhëmbëve

Izoluesti e Dhëmbëve

Shtresa mbrojtëse për gropa ose çarje janë një nga trajtimet më të përdorura dentare në stomatologjinë pediatrike, sepse ato janë një mënyrë shumë efektive për të parandaluar prishjen e dhëmbëve. Pastrimi me kujdes dhe filli dentar do të ndihmojnë në heqjen e grimcave të ushqimit dhe pllakave në sipërfaqet e lëmuara të dhëmbëve. Sidoqoftë, fijet e furçës së dhëmbëve nuk mund të arrijnë plotësisht në të gjitha brazdat për të hequr ushqimin dhe pllakat. Kjo është arsyeja pse përdoret metoda e parandalimit, ajo e shtresës mbrojtëse.
Me siguri çmimet e shërbimeve dentare mund të jenë shumë të shtrenjta në vendin tuaj. Ne e kuptojmë në mënyrë të përsosur, prandaj Amaris Dental Clinic është absolutisht zgjedhja juaj e parë dhe e fundit kur bëhet fjalë për shëndetin oral. Jo vetëm që mund të gjeni çmimet më të mira për shërbimin e mbylljes së dhëmbëve, por mund të kujdeseni për të gjithë shëndetin tuaj oral në duart e profesionistëve me përvojë, me trajtime tepër të përballueshme.
Amaris Dental Clinic ndodhet në Shqipëri, duke ofruar kujdes profesional dentar, përkushtim maksimal për pacientët, nivel të jashtëzakonshëm të etikës dhe sigurim të cilësisë për çdo trajtim. Nëse jetoni pranë Shqipërisë, në vende si Italia, Greqia apo ndonjë pjesë tjetër e Evropës, nuk do të keni dëshirë ta humbisni këtë mundësi.

Kur duhet të aplikohen shtresat mbrojtëse tek çarjet në dhëmbë?

Gropat dhe çarjet në dhëmbët e pasmë përbëjnë 80% deri 90% të të gjitha kaviteteve. Ngjitësit zvogëlojnë rrezikun e këtyre zonave të ndjeshme, dhe përdorimi i mjeteve ngjitëse te fëmijët dhe adoleshentët zvogëlon incidencën e kariesit dentar me 80%. Ato janë veçanërisht të efektshme tek fëmijët dhe adoleshentët sepse dhëmbët e tyre të përhershëm të sapoformuar janë më të prirur për prishjen e dhëmbëve. Sidoqoftë, ky trajtim nuk është vetëm për fëmijët por edhe për pacientët e moshuar. Kjo është akoma e përshtatshme sepse këto shtresa mund të ndihmojnë në mbrojtjen e dhëmbëve dhe ruajtjen e shëndetit oral më të mirë. Në çdo rast, çarja duhet të vuloset pas vlerësimit të dentistit.

Llojet dhe funksionet e shtresave mbrojtëse

Ekzistojnë dy lloje të shtresash mbrojtëse të çarjeve: rrëshirë dhe jonomer qelqi. Këto të fundit, përveç vulosjes, lëshojnë edhe fluor, në mënyrë që përmes tyre të forcojmë dhëmbët. Ai vepron si një pengesë fizike dhe parandalon grumbullimin e baktereve dhe mbeturinave organike. Ato gjithashtu pengojnë furnizimin e lëndëve ushqyese për mikroorganizmat ekzistues. Vezhgimi i mirë, mirëmbajtja rigoroze dhe e rregullt duhet të kryhet për të siguruar që shtresa mbrojtëse është efektive.
Zbatimi i këtij procesi është një masë plotësuese për të parandaluar kariesin dentar, i cili përfshin edukimin e duhur në higjienën e dhëmbëve, dietën dhe kontrollin e sheqerit, përdorimin e fluorit dhe kontrolle të vazhdueshme. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të kontrolloni rregullisht shëndetin tuaj oral nga një dentist. Është gjithashtu e rëndësishme të përdorni fluor kur lani dhëmbët tuaj, sepse fluori parandalon dekalcifikimin e të gjitha sipërfaqeve të dhëmbëve, ndërsa këto lloj shtresash mbrojnë vetëm sipërfaqen okluzale.

Si kryhet trajtimi i shtresës mbrojtëse tek çarjet?

Procesi i aplikimit të shtresës mbrojtëse është shumë i thjeshtë dhe pa dhimbje (nuk kërkohet anestezi) dhe madje mund të bëhet në një vizitë tek dentisti. Për të bërë aplikuar një shtresë mbrojtëse, dentisti së pari pastron sipërfaqen e dhëmbëve që do të vuloset me një furçë dhëmbësh dhe i izolon ato për të parandaluar kontaminimin e tyre me pështymë, përndryshe mund të rrezikojë suksesin e ndërhyrjes. Më pas vazhdojmë me teknikën e lidhjes, e cila konsiston në aplikimin e substancave dhe materialeve për të "ngjitur" rrëshirën në dhëmb (nëpërmjet fotopolimerizimit në mënyrë që rrëshira të ngurtësohet shpejt), i cili do të veprojë shtresë mbrojtëse dhe do të mbajë gjendjen ngjitëse. Në këtë mënyrë pacienti nuk duhet të presë shumë gjatë për të konsumuar diçka (ha ose pi).

Jo të gjithë dhëmbët e pasëm (të tillë si molarët dhe premolarët) kanë nevojë për një izolues të çarjeve, sepse jo të gjithë dhëmbët kanë çarje të thella. Pas vlerësimit, izoluesit e dhëmbëve do të aplikohen vetëm në ato dhëmbë që dentisti i konsideron të nevojshme.
Në këtë drejtim, profesionistët do të kryejnë një vlerësim të rrezikut të kariesit dentar bazuar në përvojën e tyre klinike dhe një numër treguesish, të tilla si: forma e dhëmbit (forma dhe thellësia e çarjeve), diagnoza klinike, historia e kariesit dentar dhe zakonet e higjienës orale të pacientëve. (shape and depth of fissures), clinical diagnosis, and history of dental caries and patients’ oral hygiene habits.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.