Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Implante Dentare

Implante Dentare

Nëse keni një dhëmb në rënie dhe duhet të gjeni një mënyrë për ta zëvendësuar atë, implantet dentare janë një vendim i rëndësishëm që do t'ju bëjë të riktheni buzëqeshjen e ndritshme që keni dashur gjithmonë.
Shqipëria ofron mundësi të panumërta dhe trajtime profesionale dentare që mund të jenë me interes për ju. Një nga shumë arsyet e turizmit në Shqipëri nga Italia dhe Evropa është çmimi special që zakonisht ofrojnë klinikat tona, duke arritur 70% më pak të kushtueshëm se në vendet e tjera ose kontinentet. Çdo vend ka mënyrën e vet të aplikimit të ilaçeve, por teknikat më të njohura dhe tendencat e fundit korrespondojnë me Shqipërinë.
Sigurisht, implantet dentare në Shqipëri janë zgjidhja më e mirë për shkak të kujdesit të shkëlqyeshëm të specialistëve tanë të zonës të cilët mund të garantojnë një punë të bërë mirë, të qëndrueshme dhe afatgjatë.

Implantet dentare

Goja mund të jetë një zonë e brishtë. Jo vetëm që ka një ndikim të madh estetik kur bashkëveprojmë me të tjerët, por problemet shëndetësore në këtë fushë ndikojnë edhe në shëndetin tonë të përgjithshëm. Për shembull, nëse nuk trajtohet, dëmtimet e mishit të dhëmbëve mund të shkaktojnë infeksione në pjesë të tjera të trupit, dhe problemet e dhëmbëve mund të reagojnë dhe të prekin dhëmbët e tjerë.
Prandaj, kur dëmtimi i dhëmbëve është i rëndë, mund të merren parasysh alternativa të tjera të tilla si: implantet dentare.
Implantologjia dentare është procesi i zëvendësimit të rrënjëve të dhëmbëve me kunja metalike, të cilat duken si vida, dhe zëvendësimi i dhëmbëve të humbur ose të dëmtuar me dhëmbë artificialë, të cilët duken si dhëmbë të vërtetë dhe kanë të njëjtat funksione.
Kirurgjia e implantit mund të sigurojë një alternativë të shkëlqyeshme për protezat ose urat e vendosura dobët, dhe mund të sigurojë një alternativë kur dhëmbëve natyrorë u mungojnë rrënjët dhe nuk mund të formojnë protezat ose urat.

Si funksionon ky mekanizëm dentar?

Implanti bashkohet me kockën e nofullës për të siguruar mbështetje të qëndrueshme për dhëmbin artificial. Proteza dhe ura e vendosur në implant nuk rrëshqasin në gojë, gjë që është veçanërisht e rëndësishme për përtypjen dhe të folurit. Kjo përshtatje i bën protezat dhe urat (dhe kurorat individuale të vendosura në implante) të ndjehen më natyrore se ato tradicionalet.
Për disa pacientë, këto ura ose protezat mund të jenë pak të pakëndshme, pasi ato mund të shkaktojnë acarim, të përziera ose të vjella ose të kenë kënde shumë të ngushta. Duhet të theksohet se urat duhet të kenë një përshtatje të dhëmbit nga të dy anët, megjithëse mund të shohim si një avantazh të mundshëm që implantet jo domosdoshmërisht i konsumojnë dhëmbët ngjitur për të qenë në gjendje të mbështesin dhëmbë të rremë ose zëvendësues.
Për të marrë këtë lloj trajtimi, duhet të keni mishrat e dhëmbëve të shëndetshëm ose kockë të fortë që mund të mbështesë dhëmbin që do të shërbejë si implant. Për më tepër, personi që do të ekspozohet ndaj këtij trajtimi duhet të marrë përgjegjësi dhe angazhim për të mbajtur të shëndetshme strukturat që përputhen me mishrat e dhëmbëve, siç është pjesa dentare. Është e rëndësishme dhe thelbësore të mbash higjienën e butë të dhëmbëve dhe takimet e vazhdueshme me dentistin për të siguruar që implantet dentare janë të qëndrueshme për një periudhë të gjatë kohore.

Llojet e implanteve dentare

Njohja në thellësi e llojeve të ndryshme të implanteve dentare rezulton të jetë e mirë për këdo që mendon të marrë një të tillë. Mund t’ju ​​ndihmojë të kuptoni përfitimet, të metat dhe opsionet e ndryshme të ofruara nga specialistët. Prandaj, kalimi i procesit nuk do të jetë aq i vështirë dhe do të jeni në gjendje ta realizoni atë me një paqe më të madhe mendore.
Është e rëndësishme të theksohet se burimi kryesor dhe më i madh i informacionit të vazhdueshëm do t'i atribuohet gjithmonë specialistit tuaj, i cili do të vlerësojë rastin tuaj në mënyrën më të mirë dhe do të ketë mjetet për të këshilluar procesin me besimin dhe saktësinë sa më të madhe të mundshme.
Në varësi të personit, llojet e implanteve dentare mund të jenë në formë konike ose cilindrike.

 

Implantet nënperiosteale


Këto implante të veçanta dentare që mund t'i gjejmë nën emrin e "Juxta-osseo", pasi ato mund të ngatërrohen me një karrige nga forma e saj e pazakontë dhe struktura mekanike, janë instaluar pikërisht nga pjesa e poshtme e mishit të dhëmbëve dhe struktura e saj është e butë. Kjo mund të lërë gunga të vogla në strukturë që do të jenë mbështetja e jetës së dhëmbëve të rremë ose dhëmbëve të rinj.

 

Implantet oseointegruese

 

Ky lloj i veçantë i implantit dentar futet direkt në zonën maksilare të mishit të dhëmbëve, duke bërë një vrimë pilot në kockën alveolare. Në këtë vend do të gjeni copën që mund të jetë cilindrike ose në formë vidhos, dhe do të ketë funksionin e ankorimit të dhëmbit të rremë ose zëvendësues. Për më tepër, siç tregohet në emrin e saj "Oseointegrues", kjo pjesë e re dentare do të përfshihet brenda kockës maksilare në zgavrën me gojë.
Duhet të theksohet se ky lloj i implantit oral nuk rekomandohet për të vegjël ose fëmijë ende në rritje. Këto implante ndahen në disa grupe siç janë: Vidë, cilindrike dhe të mbështjellë. Në secilën prej tyre, përbërësit e titanit, porcelanit ose zirkonit do të përdoren gjithmonë; natyrisht, në varësi të formës dhe zonës në të cilën është prekur dhëmbi në mënyrë që të sigurohet oseointegrim perfekt..

Procesi i vendosjes së implantit dentar

Informacioni kryesor mbi implantet dentare që mund të shpërndahen nga specialisti i zgjedhur do të bazohet gjithmonë në një studim kryesor. Zakonisht mund të jetë e nevojshme pjesëmarrja e specialistëve dhe profesionistëve të tjerë me specializime specifike në periodontologjinë, protetikën midis shumë fushave të tjera të stomatologjisë ose mjekësisë së përgjithshme.

Të gjitha këto veprime do të kryhen nga profesionistë, të cilët do të ndërhyjnë dhe do të sigurojnë që shëndeti juaj dentar të jetë në nivelin e duhur sipas trajtimeve të ndryshme dentare bazuar në implantet dentare, ato quhen "Grupi i Implantologjisë" dhe është normale për një grup mjekësh të kujdesen për këtë lloj shqetësimi.
Në mënyrë që i gjithë procesi të jetë i suksesshëm, këto janë hapat e duhur të ndjekur nga profesionistët:

 • Faza fillestare e studimit dhe planifikimit: 

Në këtë fazë të studimit dhe planifikimit, procesi përqendrohet në kryerjen e një radiografie panoramike ose ortopantomografie, ose të paktën, në shumicën e rasteve është kështu. Përdoret për të vlerësuar situatën e kockave të pacientit nga tre kënde të ndryshme dhe, në varësi të madhësisë, për të vlerësuar se cili prej tyre është opsioni më i mirë.

 • Një ose më shumë shërbime gjatë fazës kirurgjikale.

Në varësi të rastit, mund të jetë e nevojshme ndërmjet një apo dy ndërhyrjeve ose fazave. 

Nëse kryhet në dy faza, e para gjithnjë përfshin pozicionimin e implantit, duke mbuluar kështu mishin e dhëmbit për një periudhë kohe që mund të ndryshojë, por që është afër 2-3 muaj. Dhe në fazën e dytë, bëhet një prerje e vogël në pjesën e jashtme të mishit të dhëmbëve për të vërtetuar funksionimin dhe gjendjen e përsosur të implantit dentar në periudhën kohore në të cilën ishte mbuluar. Pas kësaj, shtylla do të bashkohet, e cila bashkohet nga kontakti me dukës dhe e cila do të jetë pika tjetër e bashkimit në protezën e ardhshme.  

 Nëse kjo bëhet në një fazë ose seancë të vetme kirurgjikale, e cila kohët e fundit është një trend që përdoret gjithnjë e më shpesh, baza ose implanti do të instalohen në një përbërës lidhjeje që ka për detyrë të sjellë informacion në mjedisin oral, i cili është quajtur shtylla shëruese, duke parandaluar fazën e dytë që përmendet, dhe detyrimin e një operacioni tjetër pas vendosjes së implanteve orale. 

Në llojet e procedurave të vendosjes jo në të gjitha rastet do të jetë e nevojshme të vendosni implantet dentare për të zëvendësuar një dhëmb që tashmë mungonte. Në disa raste, nxjerrja e dhëmbëve shkon krah për krah me trajtimin, para instalimit të implantit. Prandaj, ka gjithmonë hapësirë ​​për të marrë në konsideratë opsionet e tjera. Meqenëse shkaku i humbjes së dhëmbit mund të ndryshojë. Ky opsion është efektiv nëse prishja e një dhëmbi është shkaktuar nga mungesa e infeksionit dhe me një zonë të shëndetshme të kockave ose që nuk do të ndryshohet.

Nëse ka një infeksion të fshehtë, një ndryshim në cilësinë ose peshën e kockave dentare, këshillohet të prisni një kohë të parashikuar që shtrati i kockave të kthehet në standardin e tij normal, i cili do të jetë zona që do të marrë implantin dentar, pasi që kjo mund të jetë një ekspozim ndaj besueshmërisë së trajtimit pas vdekjes. Në rast se një situatë e kërkon atë për estetikë ose funksionalitetin e dhëmbëve, mund të krijohet një protezë alternative ose e personalizuar, e cila është fikse ose e modifikueshme dhe funksionale për përdoruesin, gjithmonë kur bëhet fjalë për të duruar rehat ciklin e pritjes së përkohshme. Duhet të theksohet se kjo kohë e pritjes ndryshon për secilin pacient në varësi të gjendjes së tij.

 • Faza restauruese ose protetike.

Pasi të kryhet operacioni, pacienti duhet të përpiqet të bëjë një jetë të plotë, ndërsa integrimi i implantit dentar është plotësisht i ulur në zonën e kockave. Sigurisht, kontrollet e rregullta me dentistët e tyre janë të domosdoshme. Pas periudhës së nevojshme të provës në çdo ndërhyrje individuale të rastit, e cila zakonisht, siç u përmend më lart, zgjat midis 2-3 muajsh, do të fillojë faza ose faza restauruese, ku testet e shumta kryhen plotësisht të matura për të matur protezën në laborator. 

Kjo arrihet me një seri madhësish silikoni dhe përbërjesh të ndryshme për të zgjedhur, të cilat zakonisht janë një kopje e bekuar ose kopje e pozicionit të implantit dentar në zgavrën me gojë, midis të gjitha pjesëve të tjera dentare. Ne i dërgojmë ato te protezisti dhe mund të marrim një nivelizim korrekt në lidhje me protezën dentare për rregullimin e saj përfundimtar.

 • Faza e mirëmbajtjes.

Këto trajtime implantare na kanë treguar në disa raste dhe studime hetimore se ato janë plotësisht të vërteta dhe me një shkallë të lartë suksesi dhe sigurie. Suksesi i tyre bazohet në disa faza mjaft të ashpra dhe shteruese të kontrollit. Nga kjo pikë e tutje, nuk ka rëndësi se kush është pacienti, nëse ai ka implante ai duhet të kryejë të njëjtat faza të kontrollit dhe mirëmbajtjes së vazhdueshme të implanteve,në të njëjtën mënyrë si pjesa tjetër e entitetit të saj oral. Ky protokoll vigjilence dhe kujdesi i duhur kërkohet për të mbrojtur në mënyrë periodike si: ndotjen bakteriale, rrezikun e keq rregullimeve protetike për shkak të erozionit, përdorimin e zgjatur dhe funksionin që mund të shkaktojë.

Kontrollet periodike të mirëmbajtjes diktojnë për të marrë një kontroll të progresit të trajtimit, në mënyrë që të jenë në gjendje të gjejnë parregullsi ose lëvizje të pafavorshme që mund të ndodhin në një mënyrë të pafavorshme dhe në mënyrë që të jenë në gjendje të veprojnë në kohë para se të hyjnë në gravitet.

Meqenëse ekziston një probabilitet i lartë që të mos ketë probleme të dukshme, rutinat parandaluese dhe diagnostike mund të kryhen për të siguruar shëndetin pa një kohë të caktuar të trajtimit, të cilat mund të individualizohen nga ekipi i specialistëve të lartpërmendur.

Çfarë kujdesi duhet të kihet pas vendosjes së implantit dentar?

Pasi të jetë kryer një procedurë e implantit dentar, është e rëndësishme të ndiqni rekomandimet e dentistëve për të shmangur dhimbjen në implantet dentare ose ndonjë ndërlikim tjetër pas operacionit dentar.

 • Mbani fort për 30-60 minuta garzën që ju është vendosur.


 • Vazhdimisht vendosni diçka të ngrirë ose të ftohtë në zonën e faqeve të jashtme për rreth gjysëm ore.


 • Mos konsumoni ushqime të forta ose pije të nxehta për një kohë të gjatë, derisa ndjeshmëria e zonës të ulet dhe zona e anestetizuar të rifitojë lëvizshmërinë. 


 • Mos përtypni me zonën ku vendosen implantet dentare dhe shmangni ushqimet pikante.


 • Shmangni me çdo kusht çdo përpjekje fizike për një kohë të zgjatur, nga 1 deri në 2 javë, si dhe ushtrime fizike, të tilla si stërvitje me pesha ose ndonjë sport që praktikohet. 


 • Shmangni shpëlarjen e fortë të gojës për disa orë para trajtimit, për të shmangur krijimin e mpiksjes së gjakut dhe krijimin e gjakderdhjes nga zona e trajtuar. 


 • Nëse për ndonjë arsye ka gjakderdhje, duhet të merrni një garzë kompakte të përdorimit të parë dhe ta vendosni në zonë duke ushtruar presion të vazhdueshëm me zgavrën e gojës të mbyllur për rreth 15 minuta deri në gjysëm ore.


 • Dhimbja pas operacionit mund të ndodhë, por mund të kurohet me ilaçe të përshkruara nga mjeku i familjes. 


 • Ju duhet të përpiqeni të mbani higjienën e mirë të gojës, pasi keni një plagë të hapur në gojën tuaj. 


 • Fërkoni me kujdes zonën e trajtuar, sidomos qepjen e vazhdueshme dhe grykëzat përreth. Më pas shpëlajeni tërësisht pas një dite të trajtimit. Ekziston mundësia e përdorimit të xhelit që përmban klorheksidinë në zonën e prekur përmes operacionit dentar.


 • Pas një dite pushimi, mund të përdoren gargarë me bazë uji të kripur për të nxitur pastrimin e vazhdueshëm të zonës ku u krye operacioni.


 • Në varësi të intensitetit të operacionit të aplikuar, është mjaft normale që ënjtja ose mavijosjet post-operative të zhvillohen në zonën e faqeve për shkak të implanteve dentare. Zakonisht shfaqen 1 deri në 2 ditë pas operacionit dhe janë krejtësisht spontane. Ata nuk kanë vend të përhershëm të paraqitjes.


 • Rekomandohet të mbani një pozicion gjysmë të ulur dhe të flini me dy jastëk në zonën e qafës.


 • Është e nevojshme të merret parasysh marrja e ilaçeve të përshkruara menjëherë sapo të përfundojë procedura kirurgjikale e implanteve dentare.

 

Çfarë ndodh nëse implantet dentare nuk kujdesen siç duhet?

Implantet dentare janë mënyra më e mirë për të rikuperuar dhëmbët e humbur. Por është e nevojshme të ndiqni të gjitha fazat e rimëkëmbjes për të shmangur dështimin e trajtimit. Me kalimin e kohës, humbja e dhëmbit mund të çojë në rezorbimin e kockave, ndryshime në strukturën e fytyrës, ndryshime të kafshimit dhe përkeqësim të dietës dhe të folurit.
Pa kujdesin e duhur, këto implante mund të zhvillojnë infeksione bakteriale të mishit të dhëmbëve gjë që çon në sëmundje të mundshme. Mund të çojë gjithashtu në humbje të vazhdueshme të kockave aty ku vendoset implanti, veçanërisht në rrethinat e tij.
Me pak fjalë, nëse doni që implantet dentare të jenë plotësisht funksionale afatgjata dhe me shëndet të mirë oral, duhet dhe duhet të keni kujdesin bazë. Është thelbësore të ruhet higjiena e mirë e gojës. Po kështu, është mjaft e lehtë të ruash higjenën e mirë. Për shkak se teknikat e pastrimit nuk ndryshojnë, ato nuk janë të veçanta. Ju duhet t'i pastroni ato sikur të ishin dhëmbët tuaj dhe të përdorni shpëlarje dhe pastrim të dhëmbëve me pe.

Vlen të përmendet gjithashtu se vizitat vjetore te dentisti ose specialisti janë thelbësore, për të ndihmuar në uljen e protezave dhe implanteve dhe për të qenë në gjendje të aplikoni një pastrim të thellë plus mirëmbajtjen e tij themelore, e cila mund të bëhet në çdo klinikë dentare.

Ne mund t'ju sigurojmë që ekspertët tanë të implantologjisë të vendosur në çdo nga klinikat tona në Shqipëri do t'ju informojnë për të gjithë procesin përpara se të vendosni për trajtim. Të dish si të diagnostikosh është çelësi themelor duke siguruar një trajtim të suksesshëm.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.