Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Gingivektomia dhe Gingivoplastika

Gingivektomia dhe Gingivoplastika

Ekzistojnë shumë mundësi trajtimi periodontal dhe shumëllojshmëri teknika për t'u përdorur. Midis këtyre janë ato që ndihmojnë në zvogëlimin e shkatërrimeve të sëmundjes periodontale dhe ndërhyrjet estetike që kërkojnë të rregullojnë, ruajnë dhe mbajnë themelet dentare. Kështu, zgavra e gojës dhe dhëmbët ndihmojnë në një pamje të këndshme dhe një jetë të shëndetshme.


Një nga procedurat e thjeshta që mund të jetë pjesë e këtyre trajtimeve është gingivektomia. Ajo synon të riformojë indin rreth mishit të dhëmbëve dhe të arrijë tek kontura e dhëmbit pa ndikuar në lartësinë e tij. Kjo bëhet nën anestezi lokale dhe zakonisht realizohet në bashkëpunim me një gingivoplastikë, qoftë për arsye estetike, qoftë për të plotësuar një trajtim paradontal.


Gingivoplastika është gjithashtu një trajtim mjaft i lehtë për tu kryer dhe është vetëm estetik. Qëllimi i saj është të përmirësojë gengivet, dhe gjithashtu kryhet nën anestezi lokale. Duke shpjeguar më tej, mund të themi se këto dy teknika shpesh ngatërrohen ose gabohen për qëllimet e tyre të ngjashme.

Në Amaris Dental Clinic ne kryejmë një studim të hollësishëm për secilin pacient që pranohet. Prandaj, profesionistët tanë mund të ofrojnë një gamë të lartë të trajtimeve estetike dhe kirurgjikale, dhe me një çmim shumë të volitshëm, me një zbritje prej 70%, krahasuar me vendet e tjera të Evropës.

Ndryshimi midis gingivektomisë dhe gingivoplastikës

Edhe pse të dy në shikim të parë kanë qëllime dhe emra të ngjashëm që është e vështirë të ndahen, ato kanë ndryshime të mëdha në realizimin e njërës prej këtyre teknikave. Midis këtyre, mund të zbulojmë se edhe nëse gingivektomia i përket gjinisë së kirurgjisë periodontal kjo formon indet e mishit të dhëmbëve për të marrë konture dhe linja më proporcionale të dhëmbëve; në gjysmën e rasteve, aplikohet me gingivoplastikë. Siguron më shumë shkëlqim dhe pastërti të dhëmbit, prandaj është thjesht një ndërhyrje estetike.

Procedura e gingivektomisë dhe gingivoplastikës

  • Gingivektomia:

 

Në kohën e aplikimit të këtij trajtimi, specialisti përqendron vëmendjen e tij në kthimin e buzës së indit të mishit të dhëmbëve kur xhepi periodontal nuk ekziston më në të.
Një prerje duhet të bëhet deri në vendin e shënuar, pa lënë bazën e kockave të zhveshur. Pastaj, bëhet një prerje përsëri midis indeve derisa të arrihet tek indet e prekura, pastaj, ato nxirren derisa zona e bazës dentare të mos jetë plotësisht e pastër. Në këtë procedurë, përdoren elementë të shumtë për të ndihmuar në heqjen dhe pastrimin e të gjithë indeve të bardha, për të lënë dhëmbët të lëmuar dhe rrënjën të dukshme.

 

  • Gingivoplastika:


Hapi i parë në gingivoplastikë ose trajtimin e "zgjatjes së kurorës" është kryerja e gingivektomisë. Kjo procedurë çon në pamjen natyrale të dhëmbëve dhe kryhet nga një periodontist.
Aplikohet një anestetik lokal në zonën që do të trajtohet dhe indet e bardha të tepërta hiqen nga mishrat. Kjo heqje bëhet me një bisturi dhe sende shtesë si psh një teh me kënd, elektrokirurgji ose operacion lazer.

Në një rast normal, mishrat e dhëmbëve do të përfundojnë procesin e tyre të shërimit dy muaj pas operacionit. Do të përshkruhen lehtësues të dhimbjeve dhe pastrues të lehtë, me veprim antibacterial, për të shmangur ndërlikimet për shkak të infeksioneve në fazën e shërimit.
Për më shumë informacion, kontaktoni ekspertët tanë ose na vizitoni në zyrat tona për një konsultë nga afër.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Rezervoni një Takim

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.