Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Endodoncia

Endodoncia

Trajtimi endodontik synon pastrimin e indit të pulpës së dhëmbit të prekur, plotësimin e tij me një përbërës biokompatibil dhe më pas mbulimin e zonës. Është një nga teknikat e përdorura gjerësisht në të gjithë botën e stomatologjisë dhe konsiston në ruajtjen ose rivendosjen e dhëmbëve që konsiderohen të dëmtuar ose pothuajse nekrotikë.

Shumë arsye mund të çojnë në nevojën për një kanal rrënjë, siç është bruksizmi, por faktori kryesor në këtë trajtim janë kavitetet e mëdha ose të vështira. Meqenëse nuk shkulen me rrënjë në momentin e përhapjes, ato shtrihen në indin pulpë të dhëmbit në zonën më të vështirë për të ndërhyrë.


Në fakt, kariesi ka teknika të shumta trajtimi, të tilla si mbushje dentare. Por ky trajtim u dedikohet dhëmbëve që kanë mundësi më të vogël rekuperimi dhe duhet të trajtohen me një teknikë më të fortë.


Në Klinikën Dentare Amaris me vendndodhje në Tiranë, në Shqipëri ne kujdesemi për dëmtimet e dhëmbëve tuaj në një mënyrë mjeshtërore.


Në këtë qytet ka shumë klinika dentare, gjë që e bën të vështirë zgjedhjen, por ne mbajmë rezultatin më të mirë për sa i përket kujdesit dhe teknikave të punës, kështu që mos hezitoni të vizitoni dhe të merrni këshilla profesionale dhe kujdes dentar! Ne kemi specialistët dhe çmimet më të mira në të gjithë fushën e stomatologjisë.

Çfarë është një kanal rrënjë?

Endodoncia, siç u përmend më parë, realitohet duke hequr indin e pulpës ose nervin e dhëmbit të prekur. Në terma të përgjithshëm, ne flasim për pastrimin e kanaleve rrënjë të dhëmbëve aty ku çrrënjoset pllaka bakteriale dhe indi i pulpës i cili ndodhet në një gjendje të kalbur, duke e lënë kanalin dentar sa më higjenik të mundur.

 

Kjo përbëhet nga disa faza:

 

  • Diagnostikimi nga specialisti: Në procesin e diagnostikimit dhe zhvillimit është e nevojshme të regjistrohet një anamnezë ose një konsultë me pacientin. Në këtë konsultë, pacienti do të pyetet për intensitetin e simptomave, intensitetin e dhimbjes, atë që ndjen, cila është zona e prekur, për sa kohë është e dukshme dhe në cilat momente, nëse e qetëson atë duke aplikuar nxehtësi ose të ftohtë, etj.

 

I gjithë ky proces është i përkushtuar për të bërë një vlerësim më të saktë për të përshkruar trajtimin më të mirë në varësi të rastit të pacientit. Pas këtij procesi, merren radiografitë e zonës për të kontrolluar gjendjen e pjesës dentare dhe për të marrë parasysh llojin e anatomisë dentare.

  • Anestezia: Lloji i anestezisë që përdoret në trajtim është anestezia lokale. Prandaj, vetëm zona e prekur dhe rrethinat e saj janë të mpira. Duhet të theksohet se nuk duhet të ketë agjentë infektivë ose inflamatorë në zonën që do të trajtohet ose mund të jetë i dëmshëm për trajtimin. Në këtë rast, operacioni nuk do të kryhet dhe do të shtyhet derisa, bazuar në marrjen e antibiotikëve, kjo të ulet.

 

  • Këputja dhe ndarja e dhëmbit: Në këtë fazë, duhet të bëhet një hapje në zonën e kurorës duke përdorur një pajisje hapëse të vogël dentare. Kjo lehtëson hyrjen në indin e pulpës për të kryer heqjen dhe izolimin e dhëmbit.

 

  • Konduktometria dhe instrumentimi: Këtu specialisti i është përkushtuar pastrimit të kanaleve rrënjë të dhëmbit për të shmangur zgjatjen e pllakave më bakteriale.

 

  • Mbushja: Në këtë fazë, hapja e mëparshme mbyllet në mënyrë që të kapsulohen kanalet e rrënjës tashmë të pastruara. Kjo mund të heq ndjeshmërinë e dhëmbëve në zonë.

 

  • Kontrolli: Pas kalimit të operacionit, është e rëndësishme të merrni një radiografi shtesë për specialistin për të siguruar që trajtimi ishte i suksesshëm. Pas kësaj, konsulta të shumta duhet të bëhen javë ose muaj pas përfundimit të procedurës.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.