Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Oral Hygiene Education for Children

Oral Hygiene Education for Children

Higjiena e gojës do të jetë gjithmonë një pjesë kryesore e zhvillimit personal të një fëmije, prandaj duhet të monitorohet me kujdes. Kujdesi për dhëmbët dhe mishrat e fëmijës tuaj që në moshë të vogël është thelbësor për të promovuar higjienën e mirë të gojës gjatë gjithë jetës, duke parandaluar sëmundjet e ardhshme. Amaris Dental Clinic ofron këshilla dhe këshilla profesionale për të gjithë prindërit që kanë nevojë për ndihmë për shëndetin oral të fëmijëve të tyre. Përveç këshillimit, ju mund të gjeni shërbimet më profesionale dhe më të mira të higjienës orale për fëmijët tuaj, me çmimet më të mira të mundshme krahasuar me të gjitha vendet në Evropë.

Kujdesi oral për fëmijët

Bebet lindin me të gjithë dhëmbët, por ato mbahen të fshehura nën mishrat e dhëmbëve. Dhëmbët e qumështit fillojnë të shfaqen rreth moshës 6 muajshe, por është e rëndësishme të filloni kujdesin oral për fëmijën tuaj edhe para se të shfaqet dhëmbi i parë.

Mishrat e shëndetshëm janë thelbësorë për rritjen e dhëmbëve të qumështit. Një mënyrë për të ruajtur shëndetin e mirë të mishit të dhëmbëve është që të keni një rutinë pastruese pas çdo ushqimi. Opsioni më i mirë është pastrimi i mishit të dhëmbëve të foshnjës me një leckë të butë dhe të pastër të përdorur ekskluzivisht për këtë qëllim. Në këtë mënyrë është e mundur të hiqni mbeturinat e ushqimit dhe të parandaloni akumulimin e baktereve.

Mësoni higjienën e mirë të dhëmbëve

Është e rëndësishme t’i mësoni fëmijëve tuaj zakone të mira dentare që në moshë të hershme sepse kjo është mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundjen e dhëmbëve. Me udhëzimin e duhur, fëmija juaj mund të përshtatet shpejt me zakonet dhe masat e mira të higjienës orale. Sidoqoftë, edhe nëse ai merr pjesë me entuziazëm, ai nuk do të jetë në gjendje të kontrollojë ose të përqendrohet në larjen e dhëmbëve. Si prind, puna juaj është të mbikëqyrni dhe ndihmoni në larjen e dhëmbëve. Është një mënyrë për t'u siguruar që pllakat dentare dhe mbeturinat e ushqimit që përfundimisht grumbullohen dhe mbartin baktere të hiqen, të cilat janë shkaku i prishjes së dhëmbëve.

 

  • Hapi i parë në krijimin e zakoneve të higjienës dhe ndërgjegjësimit të dhëmbëve tek fëmijët është t'i mësojmë ata pse është e rëndësishme pastrimi i furçave; ne duhet t'i bëjmë ata të kuptojnë nevojën për të larë dhëmbët e tyre në mënyrë që të mos grumbullojnë "mikrobe të këqija dhe baktere" që mund të dëmtojnë dhëmbët e tyre, duke shkaktuar prishjen e dhëmbëve, ose duke shkaktuar gjakderdhje të mishit të dhëmbëve.

 

Është e rëndësishme të bëjmë të njohur gjithçka që na duhet për të larë dhëmbët (furçë dhëmbësh, pastë dhëmbësh, larje goje...) si dhe funksionimin dhe mekanikën e tij, në mënyrë që fëmijët ta integrojnë atë që nga fillimi.

Gjithashtu, në të njëjtën kohë ne u tregojmë fëmijëve tanë zakone për ruajtjen e shëndetit oral, ne kemi mundësinë t'i mësojmë ata të kenë një dietë të shëndetshme, pasi dieta e saktë ka një lidhje të drejtpërdrejtë me shëndetin oral, duke treguar pasojat negative të konsumimit të sheqerit.

Këtu janë pikat kryesore të higjienës orale, në mënyrë që t'i transmetoni ato tek fëmijët tuaj:

 

  • Sasia e pastës së dhëmbëve: Nuk është e nevojshme të mbuloni të gjithë furçën e dhëmbëve me pastë dhëmbësh. Një pikë në qendër të furçës së dhëmbëve është e mjaftueshme.

 

  • Mënyra e pastrimit efektiv: Të dish të pastrosh dhëmbët është shumë e rëndësishme. Rekomandohet që e gjithë struktura e dhëmbit të mbulohet sa më shumë që të jetë e mundur, si brenda ashtu edhe jashtë. Theksoni brazdat që furça e dhëmbëve nuk mund t’i arrijë lehtë.

 

  • Përdorni gargarë dhe fillin dentar: Për të parandaluar prishjen e dhëmbëve, rekomandohet të shpëlaheni me fluor pas çdo larje dhëmbësh dhe përdorimi i fillit dentar.

 

  • “Sa shpesh duhet t'i pastroj?” Kjo mund të jetë një pyetje e vazhdueshme e bërë nga të gjithë prindërit. Ka një përgjigje shumë të thjeshtë: rekomandohet t'u mësoni fëmijëve të lajnë dhëmbët pas çdo vakti. Kjo është, përgjithësisht 3 ose 4 herë në ditë.

 

  • Pas larjes së gjuhës, shpëlajeni gojën me shumë ujë.

 

  • Për të ruajtur higjenën e duhur orale, rekomandohet të shmangni plotësisht të gjitha sheqernat.

 

  • Një mënyrë për të ndihmuar në krijimin e këtij zakoni është të bëni argëtues momentin e larjes. Kjo do t'i motivojë ata të lajnë shpesh dhëmbët.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.