Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Aparatet Qeramike

Aparatet Qeramike

Qëllimi i ortodoncisë është të riparojë ose parandalojë deformimet e dhëmbëve. Rregullimi i dhëmbëve të shtrembër ose të gabuar nuk duhet domosdoshmërisht t'i bëjë njerëzit të ndjehen të turpëruar kur tregojnë buzëqeshjen e tyre, prandaj me ortodoncinë qeramike, mund të imagjinohet mënyra më diskrete për të arritur dhëmbë perfektë.
Porcelani është një lloj materiali i marrë nga qeramika, i njohur për përdorimet e tij të shumëfishta, ndër të cilat, për shumë vite, ka spikatur prodhimi i pajisjeve dentare. Pavarësisht nga materiali, kllapa qeramike punon në të njëjtën mënyrë si çdo fiksim tjetër pa marrë parasysh nëse është një kllapë metalike ose nëse janë kllapa të padukshëm. Me fjalë të tjera, ato ju lejojnë të modifikoni gabimet në lidhje me rreshtimin dhe pickimin e dhëmbëve.
Për shembull, rregullon dhëmbët e ngjeshur, hapjen e kafshimit, kafshimin e kryqëzuar, hapësirat midis dhëmbëve ose dhmbët njërin mbi tjetrin.
Sidoqoftë, krahasuar me kllapat metalike tradicionale, arsyeja kryesore që kllapat qeramike besohet të kenë përparësi më të mëdha është pamja estetike që ato ofrojnë. Për më tepër, kjo lloj pajisje ortodontike është bërë me shkallë të ndryshme të bardhësisë, e cila arrin një efekt më të mirë bashkimi me smaltin e dhëmbëve. Duhet të theksohet se në shumë raste harqet dhe ligaturat e bardha përdoren gjithashtu në vend të harqeve metalikë për të siguruar më shumë liri dhe rregullsi.

Në klinikat dentare në Shqipëri, ne përqendrohemi në ofrimin e juve të komoditetit dhe kujdesit maksimal që ju nevojitet. Në Amaris Dental Clinic ne ofrojmë trajtim ortodontik si prej metali, ashtu edhe prej qeramike, duke rekomanduar atë që i përshtatet më mirë buxhetit dhe nevojave tuaja.

Mirëmbajtja e ortodoncisë qeramike

Në shumicën dërrmuese të rasteve, mirëmbajtja e duhur e kllapavev qeramike kërkon pastrim të plotë. Pas ngrënies, pastrimi i dhëmbëve me fill dentar është thelbësor, ashtu si pastrimi i dhëmbëve manualisht.
Si një mbajtës i ri ortodontik, duhet të keni me vete një furçë dhëmbësh dhe fill dentar për çdo vakt që hani, si në shtëpi ashtu edhe në rrugë.
Kini kujdes nga kremrat zbardhues, të cilat janë plotësisht të ndaluara nëse mbani kllapa dhe disa grupe ushqimesh që do të lënë gjurmë në pajisjet tuaja. Disa nga këto ushqime janë kerri, kafeja dhe madje edhe çaji. Pasi ato mund të ndryshojnë ngjyrën e mishrave të dhëmbëve, dhe ushqimet “zbardhuese” gjithashtu duhet të eliminohen, gjë që do të ndikojë edhe tek ata.
Nëse jeni femër ose nëse përdorni ndonjë lloj balsami për buzët, rekomandohet të mos e përdorni, pasi kjo mund të hyjë në mishrat e dhëmbëve, duke ndryshuar ngjyrën e saj dhe duke shtrembëruar ekuilibrin e saj.

Avantazhet dhe disavantazhet e përdorimit të kllapave metalike

  • Përparësitë:

 

Faktori estetik është një nga përparësitë e mëdha të kllapave qeramike. Por kjo nuk është e vetmja gjë që ata ofrojnë. Kjo lloj pajisje ka shumë përparësi. Më poshtë, ne i shpjegojmë ato në detaje:

 

  • Estetikë dhe rregullsi: Ky material përmban një afinitet të madh me pjesët normale të dhëmbëve, duke arritur një maskim prej gati 80%. Ata priren të kenë një nuancë të shurdhër, e cila parandalon shkëlqimin e papritur dhe një shkëlqim të çuditshëm nga dhëmbi, gjë që është mjaft e zakonshme në pajisjet ortodontike.

 

  • Duhet të theksohet se ato kanë një tejdukshmëri të caktuar, duke lejuar kështu që drita të kalojë përmes materialit. Prandaj, smalt dentar i vendosur në pjesën e poshtme të dhëmbit perceptohet më qartë, duke gjeneruar më shumë rregull në strukturën dentare.

 

  • Efektiviteti: Kjo teknikë ortodontike është po aq e saktë sa kllapat metalike. Dhe kryen funksionin e tij të korrigjimit, duke eleminuar kështu çdo problem të malokluzionit.

 

  • Çmimi: Ndërsa nuk janë të krahasueshme me çmimin e aparateve tradicionale, ato janë më të lira kur i krahasojmë ato me mbajtëse safiri dhe aparatet e padukshme.

 

Edhe pse nëse çmimi bëhet i pakëndshëm për pacientin, mund të bëhet një kombinim i qeramikës dhe metalit. Kjo do të thotë që aparatet qeramike do të shkojnë në pjesën vizuale të zgavrës së gojës, dhe pjesa e pasme do të jetë prej metali.

  • Komoditet dhe siguri për pacientin: Zgjatimet e kllapave qeramike nuk kanë tehe ose pika të mprehta që dalin mbi sipërfaqe. Prandaj, parandalon dëmtimet në zgavrën e gojës siç janë plagët, ulçerimet dhe madje edhe dëmtimet e mishit të dhëmbëve.

 

  • Ato janë bërë nga një material shumë rezistent, i cila lejon ngjitje të menjëhershme dhe fikse në strukturën dentare, duke e bërë gati të pamundur shkëputjen. Dhe madje edhe në momentin e përfundimit të trajtimit dhe nxjerrjes, procesi nuk është i komplikuar dhe nuk krijon probleme në smaltin dentar.

 

  • Ato janë në përputhje me elementët ekzistues në zgavrën me gojë: Ato janë të shkëlqyera për pacientët me alergji në metal. Nga ana tjetër, ato nuk ndërhyjnë në testet dixhitale mjekësore, siç janë rrezet X, MRI, etj.

 

  • Disavantazhet:

 

Çdo gjë ka të mirat dhe të këqijat e saj, dhe aparatet e dhëmbëve nuk janë përjashtim. Edhe pse trajtimi me kllapa qeramike është një alternativë e mirë ndaj asaj tradizionale, ajo ka anët e saj negative:

 

  • Pigmentimi i materialit: Në varësi të zakoneve të personit, qeramika e përdorur në pajisje mund të priret të njolloset pas një periudhe të gjatë përdorimi. Siç u përmend më parë, ushqime të tilla si kafe, verë dhe infuzione të tjera mund të nxisin shfaqjen e njollave dhe madje të ndryshojnë ngjyrën e produktit.

 

Qëndrueshmëria dhe rezistenca: Ky lloj materiali është zakonisht më pak i qëndrueshëm se kllapat tradicionale, pasi ka tendencë të çahet madje, edhe të thyhet. Kjo rrit kohëzgjatjen e trajtimit duke i ndryshuar vazhdimisht ato dhe gjithashtu t'i riparoni ato.

 

Çrregullimi i indit të mishit të dhëmbëve: Për shkak të ngurtësisë së tij, ekziston një shans i vogël për të krijuar ndjeshmëri dhe inflamacion në këtë zonë. Kjo është gjithashtu për shkak të faktit se madhësia e tyre është shumë më e madhe se kllapat tradicionale, duke e bërë kështu më të vështirë higjienën e dhëmbëve dhe duke siguruar një vend për krijimin e pllakave bakteriale.

Mos harroni se nëse përjetoni ndonjë shqetësim, është thelbësore të kërkoni një konsultë të re me mjekun tuaj për t'u siguruar që gjithçka është në rregull sidomos ditët pasi pajisja vendoset, me fjalë të tjera, shqetësimi shtesë në trajtimin pas operacionit.


Kjo mund të çojë në një infeksion ose neglizhencë mjekësore gjatë operacionit, e cila duhet të trajtohet menjëherë përndryshe mund të jetë e dëmshme për suksesin e operacionit.

Na Kontaktoni

Dërgo një Email

info@amarisdental.com

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Kirurgjia Orale

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.