Gjuha

Tel. 24/7

Orari
Hën - Mar: 09:00 - 06:00

Click Here

Turizmi Dentar në Shqipëri Klinika Dentare Amaris

Përfitoni nga trajtimet dentale në
klinikën dentale më të mirë në Shqipëri

trust-pilot
Mirësevini në Amaris Dental Clinic

Përse Duhet të na Vizitoni?

Ambjentet Tona Moderne

Klinika Dentare Amaris krenohet me ambjentet e saj moderne. Me pajisjet më të fundit dhe një staf me përvojë, ne sigurohemi që i gjithë trajtimi dentar i kryer nga stafi ynë të jetë i përballueshëm dhe i lehtë për tu kryer.

Të Përkushtuar ndaj Ekselencës

Stomatologjia është një shkencë e ndarë në fusha të shumëfishta. Një prej tyre është restaurimi i dhëmbëve në fushën dentale. 

Stomatologjia pediatrike ose pedodontia është degë e stomatologjisë që përfshin fëmijët që nga lindja deri në adoleshencë.

Ortodoncia dentare nuk përpiqet vetëm të rreshtojë në mënyrë të barabartë dhëmbët vetëm sepse ata janë të shtrembër ose kanë një imazh të shëmtuar.

Kur flasim për operacionin oral, ne u referohemi të gjitha procedurave kirurgjikale që aplikohen në gojë dhe nofull.

Periodoncia është degë e stomatologjisë që merret me trajtimin e sëmundjeve të periodontit dhe sëmundjeve të tjera të ndryshme.

Trajtimi endodontik synon të pastrojë indin e pulpës së dhëmbit të prekur dhe ta kompletojë atë me një biokompatibël ...

Përkufizimi i stomatologjisë kozmetike është diçka që është ndërtuar dhe zhvilluar me kalimin e kohës. Është një teknikë e specializuar...

Siç sugjeron emri i saj, stomatologjia parandaluese synon të parandalojë sëmundjet e gojës. Funksionon duke bërë konsultime në mënyrë periodike ...

Rezervoni një Konsultë Falas

Merrni një konsultë falas nga disa prej dentistëve më të mirë dhe më me përvojë në Shqipëri.

Klinika Dentare Amaris Staf i Specializuar

”Ne jemi një ekip stomatologësh, ortodontistësh dhe teknikë laboratorësh që punojmë së bashku për të siguruar që ju të merrni shërbimet më të mira dentare në Shqipëri”

RASTE KLINIKE

Frequently Asked Questions

Kur na vjen në mendje ideja e turizmit, gjëja e parë që imagjinojmë është të jemi në një vend me një plazh të bukur, një vend me një pishinë të madhe noti ose të udhëtojmë në vende të tjera për të mësuar rreth kulturës së tyre. Por, çka nëse do të të thosha që ekziston një lloj tjetër turizmi? Njihet si turizëm dentar. Mund të tingëllojë paksa e çuditshme për ju, por turizmi dentar ka të bëjë me udhëtimet në vendet e tjera për të marrë trajtim dentar. Në fakt, kjo mënyrë e re ka qenë shumë e suksesshme dhe në vende si Republika Dominikane, është bërë një destinacion mjaft tërheqës dhe është ngritur në renditjen ndërkombëtare për turizmin e saj dentar.

In our clinic you will be under the hand of many professionals, all with the same purpose to take care of your health and ensure the best treatment for you. We will offer you the best prices and services, you will not have to worry about anything, we will make sure you feel at home and that the process is as satisfactory as possible. We have all the necessary technology to make the procedure completely safe and fast.

Profesionistët tanë punojnë ditë pas dite për të pasur njohuritë më të mira për të gjitha procedurat që do të kryhen, ne kemi një teknologji moderne dhe plotësisht të çertifikuar për të vazhduar me çdo ndërhyrje që kryejmë. Ne nuk luajmë me shëndetin e klientëve tanë, ndaj studiojmë për të përsosur secilën teknikë.

 • • Kirurgjia orale: Këto mund të variojnë nga operacionet deri te nxjerrja e dhëmbëve.
 • • Stomatologji parandaluese: profilaksia dentare.
 • Periodontics: Treatment for pathologies present in the gum tissue supporting the teeth.
 • • Periodontologjia: Trajtimi i patologjive të pranishme në indin gingival që mbështet dhëmbët.
 • • Endodoncia: Trajtimi që përqendrohet në rrënjët e dhëmbëve.
 • • Proteza dentare: Konsiston në zëvendësimin e pjesëve dentare me anë të protezave, këto mund të jenë në dhëmbë të tjerë ose në implant.
 • • Stomatologjia e fëmijëve: Trajtimi gjithëpërfshirës dentar i përqendruar te fëmijët.
 • • Dhimbje orofaciale: Trajtimi i bazuar në zvogëlimin e dhimbjes së prodhuar në gojë për shkak të lëndimit.
 • • Ilaç oral: Trajtimi i lezioneve të prodhuara në zonën e mukozës së gojës.
 • • Radiologjia dentare dhe Ortodoncia: Diagnostifikimi dhe parandalimi i parregullsive që ndodhin në dhëmbë dhe zonat e fytyrës përmes trajtimit.

Zhvillimi i transportit në Shqipëri ka ende një rrugë të gjatë për të bërë në drejtim të përmirësimeve. Infrastruktura si autostradat vazhdojnë të rriten dhe përmirësohen, por ky proces është vonuar për shkak të mungesës së investimeve, këto investime mund të vijnë kur Bashkimi Evropian është pjesë e projektit. Të kalosh me transport publik nuk është një detyrë e lehtë për tu realizuar, ky koment vjen nga vetë qeveria, por gjithsesi përmirësimi i sistemit të transportit është në planet e tyre kryesore.

Gjëja e parë që duhet të bëni për të hyrë në të gjitha shërbimet tona dentare në klinikat partnere në Shqipëri janë: Kërkoni një vlerësim, për këtë është e nevojshme të na dërgoni një rreze X panoramike.

Kur të keni marrë tashmë vendimin për të kërkuar trajtimin tuaj dentar në Shqipëri, duhet të kërkoni një preventiv dentar, në mënyrë që të mësoni më shumë rreth shërbimeve, detajeve dhe çmimit që ne ofrojmë në ambientet tona klinike.

Ju do të duhet të plotësoni një formular që do të bashkëngjitet në platformën tonë dixhitale dhe t'i dërgoni atyre radiografinë panoramike duke përdorur këtë medium dixhital. Kjo duhet të jetë e përbërë nga të gjitha harqet dentare dhe duhet të përmbajë përshkrimin e problemeve që ju po paraqisni.

Për radiografi panoramike, kjo duhet të bëhet në një qendër në zonën tuaj, sepse nuk është domosdoshmërisht një recetë.

Është e nevojshme që kur bëni foto, të përdoret një sfond i bardhë nën rrezet X dhe, mbi të gjitha, të mos përdoren skanues.

Pasi profesionistët tanë të shqyrtojnë kërkesën tuaj, ne do t'ju dërgojmë një email me kuotën, i cili do të përfshijë të gjitha trajtimet që do të kryhen, materialet që do të përdoren, produktet e aplikuara dhe kohët përkatëse për secilin proces që do të kryhet. E gjithë kjo së bashku me kostot e qëndrimit.

Çmimet që ne ofrojmë për trajtimet në Shqipëri janë dukshëm më të lira se në vendet e Bashkimit Evropian. Pajisjet si implantet, protetikat, mbajtëset, kurorat, rimesat e dhëmbëve, urat mund të merren me standarde të larta cilësie, të prodhuara nga markat kryesore dhe mbi të gjitha me një çmim mjaft ekonomik, të gjitha brenda klinikave tona dentare të vendosura në Shqipëri.

Përveç këtyre ne gjithashtu ofrojmë disa shërbime krejtësisht falas në mënyrë që klientët tanë ndërkombëtarë të mund të organizojnë qëndrimin e tyre dhe të përgatisin një udhëtim në qytetet tona në Shqipëri. Transporti, akomodimi dhe madje edhe ekskursionet mund të jenë falas.

Një nga avantazhet që mund t'ju inkurajojë të merrni një shërbim jashtë vendit mund të jetë sepse ka të ngjarë që ky shërbim të jetë shumë i shtrenjtë në vendin tuaj, ose ndoshta nuk keni profesionistë të shkëlqyeshëm që mund t'ju ndihmojnë. Kjo është e kundërta e asaj që ndodh jashtë vendit, ku qindra profesionistë janë duke pritur që ju të zgjidhni problemin tuaj në një mënyrë krejtësisht të sigurt, komode dhe ekonomike. Përveç kësaj, kjo ju jep mundësinë të udhëtoni dhe të njihni vende të tjera, të keni ato pushime të vogla që keni pritur, ku në të njëjtën kohë, do të zgjidhni një shqetësim.

Në varësi të ashpërsisë së trajtimit që do të aplikohet, ne studiojmë mundësinë e kryerjes së tyre në të njëjtën ditë kur e kërkoni. Në ditën e caktuar për nxjerrjen e dhëmbëve, ne gjithashtu vazhdojmë me operacionin për të vendosur implantin ose implantet dentare që mund të jenë të nevojshme. Por kujdes, kjo nuk do të thotë që proteza ose kurora do të vendosen në të njëjtën ditë.

Teknika për vendosjen konvencionale të implantit dikton një protokoll tjetër në të cilin hapi i parë është kryerja e një ekstraksioni. Sapo të bëhet nxjerrja, duhet të kalojë nëpër një proces mohimi në mënyrë që indet e bardha të mund të marrin forcë. Pas këtij procesi, hapi tjetër është vendosja e implanteve.

Kur nxjerrja dhe implantimi kryhen në të njëjtën ditë, kjo na jep një avantazh kohor, por para se të fillojmë me këtë lloj teknike, ne marrim në konsideratë një premisë. Për këtë, dhëmbi që do të nxirret nuk duhet të ketë ndonjë infeksion apo patologji. Nëse, nga ana tjetër, dhëmbi po kalon një proces inflamimi ose infeksioni, dhëmbi duhet të nxirret, indet e bardha duhet të mbyllen, duhet të jepen antibiotikë dhe dhëmbi duhet të pushojë për rreth dy deri në tre muaj. Pasi të ketë kaluar kjo kohë, mund të vazhdoni në operacionin tjetër të implantit dentar.

Është e rëndësishme të mbani mend se në të dy rastet, pasi të jenë vendosur implantet, duhet të përfundojë një periudhë integrimi në strukturën e kockave. E gjithë kjo para se të filloni të vendosni protezën ose kurorën që do të pozicionohet mbi implantin. Koha që duhet të kalojë varion nga katër në gjashtë muaj; kjo gjithashtu do të varet nëse është nofulla e sipërme apo e poshtme.

Ndërsa prisni që të përfundojë procesi i integrimit të plotë, një protezë mund të zbatohet për të shërbyer si një provizion; kjo do të ndihmojë në funksionalitetin dhe do të jetë shumë më estetike për pacientin.

Ju duhet të merrni masat tuaja paraprake të përditshme për sa kohë që profesionisti ju ka rekomanduar ato.

Gjithmonë përpiquni të hani ushqime të lehta, por ushqyese në interval një ose dy orë para procedurës. Kjo nëse do të aplikohet anestezi lokale.

Ju duhet të vishni rroba të rehatshme dhe mundësisht të lira. Si sugjerim duhet të jetë një këmishë me mëngë të shkurtra, në mënyrë që përdorimi i barnave intravenoze ose në rast anestezie, të jetë më i lehtë për tu aplikuar.

Nuk rekomandohet të vishni pajisje të tilla si piercing ose bizhuteri, veçanërisht nëse ato janë në zonën e gjuhës, buzëve ose faqeve.

Nëse nuk është problem, përpiquni të mos përdorni kozmetikë ose nëse preferoni, përdorni një mjaft të thjeshtë, vendosni pak balsam në buzë në mënyrë që ato të mos lëndohen gjatë aplikimit të trajtimit, mos harroni se procedura ndonjëherë mund të jetë pak gjatë dhe priren të thahen.

Nëse ndiheni të shqetësuar gjatë këtij procesi, ju lutemi na tregoni, ky informacion u lejon profesionistëve t'ju ndihmojnë të qetësoni emocionet tuaja dhe të zvogëloni ankthet tuaja përmes ushtrimeve të frymëmarrjes. Këto do t'ju ndihmojnë të zvogëloni tensionin dhe ndoshta ankthin që mund të lindë në atë kohë.

Nuk është e nevojshme të mbërrini tepër herët, nëse tashmë keni një takim, mund të mbërrini pesë deri në dhjetë minuta para orës së caktuar. Kjo mund t'ju ndihmojë të zvogëloni ankthin e gjeneruar nga pritja. Shmangni imagjinimin e skenarëve që mund të kontribuojnë në këtë.

Kirurgjia e kryer në zonën e gojës ndonjëherë paraqet një proces më të plotë përsa i përket përgatitjes dhe rikuperimit. Për këtë arsye, planifikimi është një faktor i rëndësishëm si kirurgjia. Çfarë ndodh në ditët e para pas procesit konsiderohet si një periudhë thelbësore, për këtë është e nevojshme të ndiqni me përpikëri udhëzimet e profesionistit. E rëndësishmja, mënyra se si ndiqen këto udhëzime do të varet nga shërimi juaj i shpejtë.

Si pikë e fundit, është e rëndësishme të kuptohet se çdo person është i ndryshëm dhe prandaj është e rëndësishme mënyra se si zbatohen rekomandimet. Këshillat e dhëna këtu rekomandohen për situata të përgjithshme, kështu që para se të merrni një vendim ose të bëni ndonjë vlerësim, së pari duhet të kontaktoni profesionistin tuaj, në mënyrë që ai të përshtatë zgjidhjen më të mirë për rastin tuaj specifik.

Arsyeja #1. Pastrimi i duhur

Megjithëse larja e furçave që bëjmë çdo ditë plus aplikimi i produkteve si shpëlarja e dhëmbëve dhe filli i dhëmbëve janë të shkëlqyera kur bëhet fjalë për mirëmbajtjen e higjienës së mirë. Për fat të keq, edhe nëse e zbatojmë këtë praktikë çdo ditë siç rekomandohet, gurët e dhëmbëve, pllakat dentare dhe bakteret mund të hiqen plotësisht vetëm me mjete profesionale dentare. Është e rëndësishme të përmendet kjo sepse shumë herë mund të gjeni "këshilla në shtëpi" që para se të ofroni një zgjidhje, mund të shkaktojë dëm. Kështu që, nëse keni nevojë për këshilla të tilla, mund të mbështeteni te profesionistët tanë, ata mund të rekomandojnë furça dhëmbësh, fill me pe ose kremra. Kujtojmë që kujdesi profesional dentar është gjithashtu një çështje e kursimit të kostos për të ardhmen. Kjo është arsyeja pse këshillohet të vizitoni një dentist të paktën një herë në vit, kjo do të zvogëlojë rrezikun e kryerjes së një operacioni të rrezikshëm.

 

Arsyeja #2. Diagnostifikimi i hershëm

Nëse keni kujdes të mirë dentar, kjo do t'ju ndihmojë të keni një shëndet të mirë të përgjithshëm. Është e rëndësishme të mbani mend se shumë ndërlikime të përgjithshme lindin përmes rrugës orale. Ashtu si me gjakun në mishrat e dhëmbëve ose humbjen e dhëmbëve, këto simptoma mund të shoqërohen me shenjat e diabetit.

Përveç kësaj, infeksionet që mund të ndodhin në mishrat e dhëmbëve mund të jenë një faktor përkeqësues në diabet dhe të shtojnë rrezikun e përballjes me një sëmundje tjetër të zemrës. Në rastin e të moshuarve, për shembull, higjiena e dobët e gojës mund të ketë një lidhje të fortë me çmendurinë. Kjo dihet nga studimet që janë kryer më parë.

 Ky studim tregon se të rriturit që lajnë dhëmbët vetëm një herë në ditë kanë një mundësi 65% të shfaqjes së demencës. Studiuesit besojnë se bakteret që gjenden në mishrat e dhëmbëve mund të përhapen në zonën e trurit dhe të shkaktojnë inflamacion.

Arsyeja #3. Përmirësoni buzëqeshjen tua

Nëse jeni duhanpirës ose dashamirës i kafeinës, dhëmbët tuaj mund t’i nënshtrohen njollave të rënda dhe këto njolla ndonjëherë mund të jenë të vështira për t’u hequr. Pasta e dhëmbëve që ne zakonisht përdorim mund të ndihmojë që dhëmbët tuaj të qëndrojnë në gjendje të mirë për një kohë, por ato nuk përmirësojnë shëndetin e dhëmbëve tuaj. Në ditët e sotme, me lehtësinë e teknologjisë, "këshilla për shtëpinë" kanë filluar të shfaqen për të provuar dhe zbardhur dhëmbët tuaj, por siç u përmend më herët, jo të gjitha këto praktika ndihmojnë vërtet. Ndër këshillat më të njohura është aplikimi i lëngut të limonit si një acid për të hequr njollat në dhëmbë.

 Ajo që nuk dihet është se lëngu i limonit jo vetëm që shkakton përkeqësimin e smaltit të dhëmbit, por gjithashtu prish procesin natyror të jargëzimit të gojës. Edhe nëse nuk duket si ajo, pështyma ka një funksion dhe njëra prej tyre është parandalimi i erozionit. Përveç kësaj, ky proces mund të shkaktojë acarim të mishit të dhëmbëve, me kalimin e kohës mund të humbni edhe smaltin e dhëmbëve dhe kjo do të shkaktojë ndjeshmëri të madhe në dhëmbë.

Në zyrat tona ne trajtojmë këto njolla që mund të shfaqen ose atë ngjyrë të verdhë me rimeso prej porcelani, mbushje estetike, zbardhje të mirë të dhëmbëve, midis procedurave të tjera plotësisht të sigurta dhe të studiuara, kjo për të arritur një rehabilitim korrekt të gojës tuaj.

Nëse doni të përfitoni sa më shumë nga rutina juaj e kujdesit dentar, ne ju rekomandojmë tre hapa të thjeshtë, të cilët janë shumë të lehtë për t’u kryer. Këto duhet të jenë: pastrimi, pastrimi interdental dhe shpëlarja e mirë.

Për të arritur një rutinë të plotë, është e rëndësishme të pastroni plotësisht të pesë sipërfaqet e dhëmbëve. Ajo që mund të mos e dini është se lehtë mund t’i arrini tre prej tyre me një furçë dhëmbësh.

Për dy të tjerët, duhet të përdoret filli. Ky proces duhet të zbatohet të paktën një herë në ditë, ne ju sugjerojmë ta bëni atë gjatë natës.

Për të përfunduar, thjesht vendosni një gargarë me fluor.

Kur jeni një person që pëlqen të konsumojë sasi të mëdha sheqeri, mund të bëni që acidet në gojën tuaj të ndryshojnë dhe kjo çon në sheqerin që shndërrohet në një acid që demineralizon shtresën mbrojtëse të dhëmbëve ose smaltit.

Si një masë për të parandaluar prishjen e dhëmbëve, është e rëndësishme të zvogëloni ose eleminoni konsumin e lëngjeve të frutave me shumë sheqer, si dhe kola ose karamele. Një mënyrë tjetër efektive për të kufizuar konsumin e sheqernave është zëvendësimi i tyre me lloje të tjera ëmbëlsuesish që përmbajnë një përmbajtje më të ulët sheqeri.

Në këtë mënyrë, Këshilli i Përgjithshëm i Stomatologëve, brenda këshillave të shpjeguara tashmë për të ditur se si të parandaloni prishjen e dhëmbëve, ju këshillon në mbajtjen e një diete të ekuilibruar dhe të shëndetshme, në mënyrë që të zvogëloni sëmundjet e gojës dhe për këtë arsye të keni një shëndet më të mirë.

Rutina e higjienës orale

Për të ruajtur higjienën e mirë të gojës, është e rëndësishme të ruani një rutinë pastrimi. Larja e dhëmbëve në mënyrë korrekte dhe me mjetet e nevojshme, të tilla si filli i dhëmbëve dhe larja e gojës, lejon pastrimin optimal.

Duhet t'i kushtohet vëmendje hapësirave midis dhëmbëve, si dhe zonës së gjuhës dhe mishit të dhëmbëve, pasi këto janë të vështira për t'u arritur në zonat ku pllakat tentojnë të grumbullohen.

Teknika që duhet të zbatohet gjatë larjes duhet të jetë e butë dhe me një ritëm të ngadaltë, me lëvizje lart e poshtë dhe prapa dhe para.

Së fundmi, parandalimi i prishjes së dhëmbëve duhet të ketë një rëndësi të madhe kur bëhet fjalë për shëndetin oral, kështu që duhet të hidhni furçën tuaj të dhëmbëve çdo tre muaj apo më shumë, sepse me kalimin e kohës, furça e dhëmbëve tenton të grumbullojë baktere dhe gjithashtu humbet efektivitetin e saj.

Shkoni te dentisti

Nëse keni një dentist të besuar, ai ka të ngjarë t'ju udhëzojë saktë se si të parandaloni prishjen e dhëmbëve, gjë që i shton rëndësi konsultave dhe kohës kur ju merrni pjesë në to. Në përgjithësi, vizita te dentisti duhet të jetë së paku një herë në vit, për sa kohë që nuk ka rrezik.

E gjithë kjo bëhet me qëllimin që shëndeti juaj oral dhe dhëmbët të mbeten të shëndetshëm dhe nëse kërkohet një protokoll në rast se ndodh ndonjë patologji.

Përdorimi i pastave të dhëmbëve me fluor

Komponentë të tillë si fluori janë efektivë për parandalimin e prishjes së dhëmbëve dhe mund të merren në prezantime të ndryshme, si pastat e dhëmbëve ashtu edhe larësit e gojës.

Përparësia që siguron kur përdoret është se ndihmon në forcimin e smaltit të dhëmbëve dhe në të njëjtën kohë forcon rezistencën e prodhuar nga demineralizimi. Në këtë mënyrë, ajo lufton prishjen e dhëmbëve dhe vepron si një mikroorganizëm kriogjenik që formohet në pllakat dentare.

Sidoqoftë, edhe pse këto zakonisht janë efektive për dhëmbët, Këshilli i Përgjithshëm Stomatologjik mban në mend se këto shtesa nuk do të jenë kurrë një burim për zëvendësimin e furçave të dhëmbëve. Të gjitha këto janë metoda plotësuese në pastrimin e dhëmbëve.

Mbushjet e gropave

Ky mekanizëm është një teknikë e përdorur për të mbyllur çarjet e prodhuara nga kariesi duke formuar një pengesë që shërben për të mbrojtur zonën e prekur që mund të jetë e ndjeshme.

Kjo metodë është përgjegjëse për mbylljen e çarjeve që mund të ndodhin për të parandaluar përhapjen e baktereve në atë zonë.

Shumë njerëz mund të tremben kur bëhet fjalë për rrezatim dhe nuk është për më pak, sepse nëse keni kontakt me të në një masë më të madhe, mund të dëmtojë shëndetin tuaj, megjithatë në rastin e rrezeve x nuk është rast, sepse nivelet e rrezatimit ndaj të cilit personi është i ekspozuar janë aq të ulëta, saqë nuk dëmtojnë sistemin tonë, ato janë të sigurta për të rriturit dhe fëmijët.

Në rastin e radiografive dentare, duke qenë në një zonë të lokalizuar, ekspozimi ndaj të cilit pacienti është i ekspozuar është më i ulët se ai i një radiografi të përgjithshme, kjo është për shkak të elementeve mbrojtës.

Aktualisht, radiografitë dixhitale kanë filluar të përdoren, duke u dhënë një kthesë atyre tipike konvencionale që zakonisht shihen në një rreze x. Kjo lejon që rreziqet e rrezatimit të jenë edhe më të ulëta.

Kjo mund të ndodhë për shkak të mungesës së pështymës. Gjatë ditës, për shembull, goja prodhon një sasi të konsiderueshme të pështymës, ndërsa kur flemë prodhimi zvogëlohet.

Ka disa mënyra se si dentina mund të ekspozohet dhe kjo çon në ndjeshmëri. Për shembull:

 • • Recesioni i gingivës për shkak të sëmundjes periodontale.
 • • Larja e dhëmbëve në mënyrë agresive ose me furça të cilat tentojnë të kenë fije shumë të forta.
 • • Konsumimi i tepërt i pijeve acide ose ushqimeve
 • • Bruksizmi
 • • Prishja e dhëmbëve ose dëmtimi fizik
 • • Kirurgjia e fundit dentare

Si të na gjeni

Informacioni i Kontaktit

sqShqip

Rezervoni një Takim

Plotësoni formularin e kontaktit më poshtë për të marrë një konsultë falas nga dentistët më të mirë në Shqipëri.